Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya orden om Frederik och Mary – så försöker hovet skaka av sig krisen

10 dec, 2023, 08:00 

Experten om hur kronprins Frederik och kronprinsessan Mary försöker skaka av sig krisen.

Annons

Det danska kungahuset har återigen hamnat i en storm. Den här gången är det kronprins Frederik som hamnat i hetluften, efter att han fångats på bilder med den mexikanska modellen Genoveva Casanova.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

Bilderna spreds i spanska skvallertidningen Lecturas, där man kunde se hur de på tu man hand unnade sig en helkväll i centrala Madrid och efteråt har kronprinsens omgärdats av otrohetsrykten.

Hovet har valt att lägga locket på, inte velat uttala sig om Frederiks privata angelägenheter, och Genoveva har i sin tur varit ute och kraftfullt dementera de påstådda romansryktena.

Annons
Frederik och Mary
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Frederik jobbar mer än vanligt

Frederik har valt att inte svara på några frågor om ryktena. I stället har han sett till att vara ute i världen och sköta sina kungliga förpliktelser, med en kunglig kalender som verkar vara ovanligt intensiv.

Kommunikationsexperten Anna Thygesen är övertygad om att senaste skriverierna påverkat bilden av den danska kungafamiljen, och visar exempel på hur olika händelser kan leda till folkets attitydförändringar.

Jag pratar ofta om dessa två konton – kontot ”goodwill” och kontot ”badwill”. Efter prins Christians födelsedag kunde det inte ha varit mer populärt, allt var bra. Inte ens de arga republikanerna kunde säga något. Det gick direkt in på goodwillkontot, säger hon till danska B.T.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik ligger inte på latsidan och har mer på bordet än vanligt.

Förklaringen till Frederiks alla uppdrag

Inte helt chockartat går skriverierna om Frederik och Genoveva Casanova in på det så kallade badwillkontot.

Sedan kommer den här grejen som ställer till lite problem, trots att inget nödvändigtvis har hänt. Det är det som får uppmärksamhet, och det är mer kritiska frågor än vanligt, fortsätter hon.

Anna Thygesen tror inte heller det kommer skapa ytterligare problem för Frederik och det danska kungahuset, om det nu inte kommer ut ytterligare uppgifter om den påstådda romansen.

Annons

Det är också därför som hon tror att hovet gett Frederik mer uppdrag än vanligt, så att folket fokuserar på annat.

– Det handlar om att fylla kalendern med många spännande saker, så att frågorna från media blir jobbiga och tråkiga att lyssna på. De som tycker synd om dem och drar skämt (på sociala medier reds anm.) ignoreras. Och då får de hoppas att inget nytt händer. Även den minsta sak kan vara ny nu.

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik.

Foto: TT

Annons