Estelles oväntade ord till Victoria – inför prins Oscar

Victoria, Oscar och Estelle vid bikuporna på Haga.
Nya bilder från Haga. Och helt oväntade! För här gör Victoria, Oscar och Estelle något som du garanterat aldrig har sett förut!
Annons

Här står Victoria i hagen, ett stenkast från Haga slott. Med sig har hon barnen förstås. Och alla sina bin. Massor av bin!

Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria vid bikuporna på Haga. Till vänster biskötaren Lotta Fabricius Kristiansen från Svenska Bin.
Samling vid bikuporna på Haga!

Estelle och Oscar har fått biodlardräkter i miniformat som den kungliga biskötaren Lotta haft med sig, och det är två förväntansfulla syskon som nu ska få provsmaka på honungen. Så himmelskt gott, ja här kan man bokstavligen tala om en kunglig sötchock!

Annons
Victoria Oscar Estelle
Lyckan med egenodlad honung…
Annons
Prins Oscar smakar på honungen vid bikuporna på Haga.
En blivande biodlare?

Särskilt prins Oscar, 4, gillade det här med bina, som för övrigt höll sig i skinnet och var lika fromma som lammen som går i hagen intill.

Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria sköter om sina bin på Haga.
Så här kul kan man ha när man har bin!

Prinsessan Estelles oväntade kommentar

Prinsessan Estelle som biodlare.
Estelle i aktion.
Annons

Och prinsessan Estelle bjöd som vanligt på sina finurliga och roliga kommentarer, som när det var dags att märka själva bidrottningen med en tuschpenna:

– Men mamma, ska vi tatuera den?

Prinsessan Estelle, prins Oscar och kronprinsessan Victoria med Lotta Fabricius Kristiansen från Svenska Bin.
Fullt fokus på bina.

Men det finns förstås en tanke bakom de här kungliga bi-bilderna. I dag är det Världsbidagen, och det vill kronprinsessan Victoria gärna uppmärksamma. Hon har varit hedersmedlem i Svenska Biodlares Riksförbund i hela 18 år, och stolt biodlare på hobbynivå i 10 år.

Prinsessan Estelle firar Världsbidagen den 20 maj.
Det är tredje året som Världsbidagen firas den 20 maj, och i år får man extra kunglig draghjälp av prinsessan Estelle.
Annons

Bikuporna – och bina – fick kronprinsessparet i bröllopspresent när de gifte sig 2010. Viss hjälp har familjen dock av den kungliga biskötaren: Proffs-biodlaren Lotta Fabricius-Kristiansen som också var på plats i hagen denna tidiga kväll.

Prinsessan Estelle med biskötaren Lotta Fabricius-Kristiansen som är projektledare för Svenska Bin.
Prinsessan Estelle med kungliga biskötaren Lotta Fabricius-Kristiansen som är projektledare för Svenska Bin och expert på bin och pollinering.
Prinsessan Estelle framför en av de kungliga bikuporna.
En av de kungliga bikuporna, målad i solgult.
Prins Oscar spanar in det fascinerande myllret.Prins Oscar tittar nyfiket in i bikupan på Haga.
Prins Oscar spanar in det fascinerande myllret.

Fakta om Världsbidagen

I dag är det alltså världens alla bin som står i centrum. Eller kanske snarare den stora nytta som de gör. För tredje året firas Världsbidagen den 20 maj och i samband med det lyfter FN binas viktiga roll, från pollineringen till produkterna, vid ett stort internationellt onlinemöte.

Annons
Estelle på Haga, klädd i sin biodlardräkt.
Det blev en härlig vårkväll på Haga, fast lite kylig: Estelle fick ha sina rosa vantar, trots att vi är mellan hägg och syren.

Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Estelles oväntade ord till Victoria – inför prins Oscar”

 1. Minna skriver: 20 maj, 2020

  Sötsock igen.Hohhoijaa


  1. Ulla Lundell skriver: 20 maj, 2020

   En lite annorlunda aktivitet med barnen trevligt

   Ulla


 2. Fluff skriver: 20 maj, 2020
  1. Bror skriver: 20 maj, 2020

   Det ser vi verkligen fram emot.
   Stor komik är att vänta när dåtidens svenska filttofflor, modell Kling & Klang, skickade iväg Haijby till Hitlertyskland med kappsäcken i hemlighet preparerad med pornografiska tryckalster. Förhoppningen var givetvis att Haijby skulle fastna i den tyska tullen för att sedan tyst och stilla försvinna i något för hans sort lämpligt “KZ-Lager”. Istället kom han tillbaka med vändande färja! Ridå!


 3. Anna skriver: 20 maj, 2020

  Oj oj oj, nu lär rojalisterna gå i spinn…se bara upp så att ni inte får diabetes av alla “sötchocker” ni utsätts för…!


  1. Gunn skriver: 21 maj, 2020

   Nu “får” man inte diabetes av att äta socker. Diabetes typ 2 är i grunden en ärftlig och allvarlig sjukdom. Rätt ska vara rätt och ingen ska skrämmas av tro att socker i kosten orsakat sjukdomen. Sedan är det förstås fel att äta för mycket socker och särskilt vid diabetes. Detta med chock i alla lägen är också överdrivet ofta skrivet här. Chock är också ett allvarligt tillstånd som drabbar i kritiskt läge. Tror inte någon blir chockad av att se något rart, glatt, vackert, gulligt, sött, fint, osv. Ett tradigt modeord!


 4. Fundering skriver: 20 maj, 2020

  I den här miljön ser Victoria ut att trivas. Kungen hade nog rätt från början, tronarvingen borde varit manlig. Victoria har sedan barnens födslar ägnat mesta tiden åt dem. När hon då och då framträder i sin roll som tronföljare tycker jag hon ser besvärad och tillgjord ut, även om hon för det mesta tvingar fram ett skratt.


  1. Fundering 2 skriver: 20 maj, 2020

   Och Carl-Philip hade varit bättre menar du, som vill ha manlig tronföljd? Inget illa menat och hela syskonskaran har ju sina styrkor men helt klart glad att kronprinsessan blev kronprinsessa!


 5. Elna skriver: 20 maj, 2020

  Bror
  Jag har också läst boken Ers Majestäts olycklige Kurt. Rekommenderas.


 6. ancibergfeldt skriver: 20 maj, 2020

  Victoria trivs bäst ute i naturen,bland barn och djuren.

  Hon hade passat perfekt till
  Grundskolelärare!


  1. Dorothea skriver: 20 maj, 2020

   Ja, eller veterinär kanske. Men hon är allt en bra kronprinsessa också. Det är nog svårt att vara alla till lags i den rollen. Att hon vill ha tid med barnen är lätt att förstå. Hon fick vänta länge på dem! Alla kompisar och unga kollegor fick barn, och hon fick bli gudmor många gånger innan hon fick bli mor! Hennes barn har också en utsatt position, ingen vet det bättre än hon. (Men på många sätt har de det ju bättre och tryggare än många andra barn.)


  2. Bror skriver: 20 maj, 2020

   Dorothea
   Tänk om vi alla kunde vara så balanserat kloka som du är här.


 7. Ingrid skriver: 21 maj, 2020

  Kanske hade inte fru Dinkenspiel
  hunnit med att läsa in en vet.examen med Victoria.


 8. Bramsa skriver: 21 maj, 2020

  Bror
  Varför skriver du kommentarer i Svensk Damtidning, med din intelligens måste du tillhöra Vitterhetsakademin.


 9. Eva M skriver: 21 maj, 2020

  Nu är det karantän alldeles utmärkt att familjen utnyttjar tiden med barnen på Haga. Både kronprinsessan och prins Daniel utför flera saker via Skype och andra tekniska medel. Vi har fått se många likadant med kungaparet.


 10. Anni skriver: 21 maj, 2020

  Otroligt så lik pappa Daniel Oscar är – speciellt runt ögonen.


 11. Gunn skriver: 23 maj, 2020

  Nu “får” man inte diabetes av att äta socker. Diabetes typ 2 är i grunden en ärftlig och allvarlig sjukdom. Rätt ska vara rätt och ingen ska skrämmas av tro att socker i kosten orsakat sjukdomen. Sedan är det förstås fel att äta för mycket socker och särskilt vid diabetes. Detta med chock i alla lägen är också överdrivet ofta skrivet här. Chock är också ett allvarligt tillstånd som drabbar i kritiskt läge. Tror inte någon blir chockad av att se något rart, glatt, vackert, gulligt, sött, fint, osv. Ett tradigt modeord!


 12. Daga skriver: 25 maj, 2020

  Gunn det är bara Anna som behöver lite sött.


 13. Turid Torkildsen skriver: 25 maj, 2020

  Diabetes 1 og diabetes 2 er to forskjellige sykdommer. Diabetes 1 er insulinavhengig da insulin ikke lenger produseres i bukspyttkjertelen, betacellene er blitt ødelagt. Diabetes 2 får en som regel når kroppen ikke greier å produsere nok insulin i forhold til kroppsvekt her kan en øke insulinmengden ved å bruke tabletter, som oftes får en denne sykdom sent i livet og ved overvekt


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar