Nya planteringar vid Haga slott skapar insynsskydd

Nya planteringar vid Haga slott skapar insynsskydd
Annons

Haga-Slott

Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel Westling ska skyddas från insyn i sitt nya hem, det vackra Haga slott. Därför planteras både lind, jasmin, lila syrén och olikfärgade rhododendron i Hagaparken som ett vackert och väldoftande insynsskydd.

Annons
Skyddet stärks vid Haga slott.

Skyddet stärks vid Haga slott.

På slottets hemsida kan man läsa att man nu planterar ny blomsterfägring runt Haga slott. De nya planteringarna ska inte bara vara en skönhet för ögat, de ska också skapa ett insynskydd för det blivande brudparet eftersom kronprinsessan Victoria och Daniel Westling behöver skyddas mot omvärlden på olika sätt. Så nu planteras lind, idegran, jasmin, olikfärgade rhododendron och lila syrén i slottsparken.

Ekotemplet

Hagaparkens Ekotempel.

Hagaparkens Ekotempel.

Hagaparken skapades en gång av Gustav III under 1700-talets andra hälft och de nya planteringarna följer de planritningar och skrivelser som finns bevarade från parkens tillkomst. Utmed strandpromenaden sätts nu upp formklippta idegranar, så kallade lameller. Runt Ekotemplet återskapas också originalstigarna från Gustav III:s tid vilket ger besökarna möjlighet att promenera till templet på det sätt som det var tänkt från början.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Anna Frödell

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Nya planteringar vid Haga slott skapar insynsskydd”

 1. Kiana, Norge skriver: 22 april, 2010

  Det høres ut som om det kommer til å bli veldig koselig på Haga slott! Det er godt de planter og forsøker å hindre innsyn. I fremtiden har kanskje det gifteklare paret barn, og de bør beskyttes og få uvikle seg uten å hele tiden være imedias søkelys. “Space” når de er hjemme har både foreldre og barn behov for.

  Kronprinsessen og Westling er jo også glad i å gå tur virker det som. Fint at de også kan være ute uten at de er på utstilling i sin egen hage. 🙂


 2. Lars skriver: 29 april, 2010

  Förmodligen i syfte för att ingen ska kunna kolla in när Fule Daniel och Fule Victoria utövar bondage-sex..


 3. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 29 april, 2010

  Vilken kommentar Lars, naturligtvis vill de ha skydd för att kunna leva ett vanligt familjeliv. De är inte fula utan, en av dem är vår blivande regent.


 4. Lars F skriver: 8 juni, 2010

  Givetvis menar skribenten schersmin när hon skriver jasmin. Och de formklippta idegranarna är inget annat än idegranshäckar, gjorda av plantor som är 160 cm höga och kostar skjortan. Lindarna står vid ekotemplet och utgör en häck i 2,5 meters höjd. Dessa är också klippta för att bli täta.


 5. Axel skriver: 8 juni, 2010

  Det blir också fotoförbud vid Haga slott med hot om böter och fängelse.
  Där blev det nog några tusen republikaner till.
  Vart tog Folkhemmet vägen? Vem lurade oss på det?


Annons

Laddar