Nya rollen för prins Carl Philips bästis – hoppar in som ”nanny”!

Att hålla rätt på en skuttig treåring kräver sin man. Prins Carl Philips bästis Jan Åke Hansson var som klippt och skuren för jobbet!

Att hålla koll på två småprinsar på en motorarena, det är ingen barnlek! Men prinsessan Sofia fick assistans på vip-läktaren, och den kom från oväntat håll – för in ryckte prins Carl Philips bäste vän Jan-Åke Hansson, 41, med kanelbullen i högsta hugg.

Prins Alexander med sin gudfar Jan-Åke Hansson.

Prins Alexander kollar på racerbilar med sin gudfar Jan-Åke Hansson. Till höger prinsessan Sofia med prins Gabriel.

Medan Jan-Åke tog hand om den skuttiga Alexander kunde prinsessan Sofia koncentrera sig på prins Gabriel, 2. Och när det sedan höll på att torna upp sig till ett litet syskonbråk om den där goa kanelbullen, så gick det blixtsnabbt att sätta stopp för gnabbet.

Jan-Åke Hansson var helt enkelt som klippt och skuren som ”t f nanny”, han är ju gudfar till prins Alexander och var en av faddrarna som stod framme vid dopfunten i Drottningholms slottskapell, i september 2016.

Här ser du honom vid dopet i  hösten 2016:

Se filmen på Jan-Åke och hans gudson här:

Och minns du det här?

Brudgummen Carl Philip på väg uppför altargången i Slottskyrkan, tillsammans med sin bestman Jan-Åke Hansson.

Brudgummen Carl Philip på väg uppför altargången i Slottskyrkan tillsammans med Jan-Åke Hansson.

Jan-Åke Hansson var ju prins Carl Philips best man den där säkert rätt nervösa junidagen 2015 när Carl Philip sa ja till sin Sofia i Slottskyrkan, inför flera hundra gäster och miljoner tv-tittare.

Det är med andra ord en lång vänskap som vi talar om. Jan-Åke har känt prins Carl Philip i hela 23 år, ända sedan de blev rumskamrater på elevhemmet Granliden på internatskolan Lundsberg höstterminen 1996.

Prins Carl Philip, första hösten på internatskolan Lundsberg.

Prins Carl Philip, första hösten på Lundsberg. Här med mamma drottningen och pappa kungen.

Några år äldre Jan-Åke, son till en byggmästare, blev den trygga kompisen som kunde guida 17-årige Carl Philip rätt i den nya skolan. Sedan dess har de hängt ihop, och när det var dags att arrangera prins Carl Philips svensexa i Grekland våren 2015, så var Jan-Åke självklar för uppdraget.

Prins Carl Philips svensexa utanför Aten i Grekland.

Carl Philips svensexa. Hela grabbgänget drog iväg till Grekland, och det var Jan-Åke Hansson som var festgeneral.

På senare år har Jan-Åkes byggföretag också varit delaktigt i prins Carl Philips och prinsessan Sofias stora bostadsrenoveringar, både på Villa Solbacken på Djurgården och på gården Ökenäs utanför Trosa i Sörmland.

Prins Carl Philip med sin bestman Jan-Åke Hansson.

Vänner i vått och torrt.

Foto. Pelle T Nilsson/SPA, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: