Nya uppgifter: Då kommer Madeleine hem till Sverige för sin boklansering

prinsessan madeleine stella & hemligheten childhood

Nu dröjer det inte länge förrän lågstadiebarn och deras föräldrar kommet att kunna läsa en barnbok signerad Madeleine Bernadotte. Äntligen vet vi det exakta lanseringsdatumet för Stella och hemligheten.

Snart kommer prinsessan Madeleine hem igen. Nu vet vi nämligen det exakta lanseringsdatumet för hennes nya barnbok: Stella och hemligheten. Lagom till Childhoods 20-årsjubileum, i slutet av januari, avslöjade Madeleine mer om den nya boken, som ges ut av Bonnier Carlsen, och hur lycklig hon är över att den har blivit till.

– Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, sa prinsessan då.

Nu berättar Åsa Andreasson, kommunikationsansvarig på Childhood, att Madeleine kommer hem till Stockholm för att vara med vid boklanseringen som äger rum den 4 juni. Då kommer hon även att närvara vid Childhoods stora styrelsemöte. Och det skulle inte förvåna oss om Madeleine lämnar Florida redan i maj. Den 13 maj fyller ju nämligen hennes bror Carl Philip 40 år och den festen vill hans lillasyster förstås inte missa. Prinsessan kanske inleder sommaren med en lite längre Stockholmsvistelse!

Boken Stella och hemligheten handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och riktar sig till barn i lågstadieåldern samt deras föräldrar. Madeleine och doldisväninnan Karini Gustafson-Teixeira har stått för idéerna till boken, och sedan har de fått hjälp av rutinerade barnboksförfattaren Marie Oskarsson med att klä berättelsen i ord. Illustratören Stina Lövkvist har skapat de fina bilderna.

Madeleine är ju djupt engagerad i frågor som rör barns rättigheter och har länge arbetat sida vid sida med mamma Silvia som startade Childhood år 1999.

Foto: TT, Bonnier Carlsen