Nya uppgifter – därför startade grälet mellan Kate och Meghan

Prins Harry, prins Harry, Kate, Meghan

Under torsdagen samlades - som vi tidigare berättat om - hela den brittiska kungafamiljen för drottning Elizabeths årliga jullunch. Kungligheterna verkade hur glada som helst att åter träffas, men hur står det egentligen till med relationen mellan Kate och Meghan?

Kanske är allt frid och fröjd nu mellan de brittiska hertiginnorna Kate och Meghan. De visade i alla fall upp en enad front under jullunchen med drottning Elizabeth häromdagen. Men är det verkligen hela sanningen?

Nya uppgifter har nämligen kommit om vad som kan ha orsakat en viss ovänskap damerna emellan, om vi nu utrycker oss diplomatiskt. Flera olika tidningar, som Skynews, Express och People, berättar om hur de kungliga svägerskorna tydligen fått svårt att umgås.

Ett av de påstådda grälen Meghan och Kate emellan ska ha startat redan i samband med bröllopet i maj, då prins Harry gifte sig med sin amerikanska skådespelerska Meghan Markle.

Prinsessan Charlotte och mamma Kate

Den då nyblivna trebarnsmamman Kate sades gå emellan en mycket stressad Meghan som precis hade skällt på en sömmerska som jobbade med prinsessan Charlottes brudnäbbsklänning. Det sägs att Kate försökte förklara för den blivande bruden att det inte passade sig att skälla på personalen. Exakt vad som hände får vi nog aldrig veta, men det sägs att Meghan blev så upprörd över Kates tillsägelse att hon genast skvallrade för sin blivande make, vilken i sin tur tog upp saken med brodern prins William. Och William tog givetvis sin hustru i försvar.

Men Kensington Palace har också, ovanligt nog, offentligt förnekat att Kate skulle ha läxat upp Meghan, i fråga om ett personalärende.

– Något explosivt gräl har aldrig inträffat dem emellan, svarade hovet kort till tidningsuppgifterna om prinsessklännings-bråket.

Prins Harry och Meghan

Ytterligare en incident uppstod i samband med valet av bröllopstiara, Meghan ville ha egentligen en annan tiara än den hon fick, drottning Mary’s glittrande diamantbandau. Och i samband med detta ska prins Harry ha uttryckt sin irritation att första valet, med Emerald Greville Tiara, inte gått igenom.

– Det Meghan vill ha det får hon! Ska prins Harry då sagt till personalen. Men det blev ändå till slut drottning Elizabeth som bestämde och hon ska även ha kallat upp prins Harry för att höra vad som egentligen hänt.

Prins Harry Meghan

Två olika roller

Under själva bröllopet ska det ändå ha varit en bra stämning mellan bröderna och vi antar att Kate och Meghan inte direkt behövde umgås heller. Men sedan kom ytterligare ett dråpslag. Prins Harry och Meghan skulle lämna Kensington Palace och prins William med sin familj för att flytta till Frogmore Cottage under nästa år. En källa säger till People att det är bara bra att paren delar på sig redan nu.

– De är bägge starka kvinnor med väldigt olika karaktärer. De kommer också att få få två helt olika roller i kungafamiljen. Kate ska som bekant bli landets drottning en gång i framtiden. Medan Meghan får sina egna uppdrag och chans att skapa sin plats i hierarkin, säger en källa.

Prins William och Kate

Själva julfirandet kommer också att bli väldigt olika för de bägge paren. Prins Harry och Meghan ska nu tillbringa sin första jul tillsammans som gifta och dessutom väntar ju paret sitt första barn till våren. Kate och William samt deras tre barn, prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis ska bland annat umgås med Kates föräldrar, paret Middletons. Men naturligtvis ska de även träffa drottning Elizabeth och prins Philip på Sandringham under juldagen, precis som prins Harry och hans Meghan. Det har det brittiska hovet berättat i ett pressmeddelande.

Kanske finns det då också tillfälle för drottningen att styra upp det hela, se till att bra relationer upprätthålls. Elizabeth har som bekant haft tuffare saker att ta hand om genom åren, som skilsmässor, skandaler av olika slag och så prinsessan Dianas tragiska död. Låt oss säga hon kommer att reda ut även detta.

Läs mer

4 saker hertiginnan Kate alltid har i handväskan

Här sluter Kate och Meghan fred – på drottningens jullunch

Här visar Meghan Markle upp gravidmagen i en vacker sammetsklänning

Foto: TT