Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya uppgifter! Drottning Sonja sjuk – ställer in viktiga uppdraget

13 jun, 2019, 10:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
drottning sonja är sjuk
Sjukdomar i familjen. Vi vet redan att kronprinsessan Mette-Marit inte mår så bra. Och nu har drottning Sonja drabbats av en infektion.
Annons

När norska hovet publicerade ett antal bilder från det pågående statsbesöket, från Sydkorea, var det en del kungligheter som saknades.

Vi vet ju sedan tidigare att kronprinsessan Mette-Marit är krasslig. Hon lider ju av en lungsjukdom och har ställt in ett antal kungliga uppdrag sedan hon fick sin diagnos.

kronprinsessan mette-marit

Men nu är det ytterligare en som är sjuk i den norska kungafamiljen – nämligen drottning Sonja, 81.

Sonja har drabbats av en infektion

På hemsidan står det nu att läsa:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Drottning Sonja kommer att vara sjukskriven en vecka på grund av en infektion i sin högra fot. Drottningen kommer därför inte att delta i statsbesöket från republiken Korea.”

Annons
kung Harald kronprins Haakon

Så det blev kung Harald och kronprins Haakon som fick ta emot president Moon Jae-in och makan Kim Jung-sook när de anlände till Oslo. Men även prinsessan Astrid var med under middagen på slottet.

Tvingas ställa in kungliga uppdrag

Drottning Sonja är annars en dam med god hälsa. Hon älskar att vara ute i naturen, åka skidor och vandra i bergen. Kändisstylisten Jan Thomas uttalade sig för några år sedan och sa då att “Drottning Sonja har en kropp som en 40-åringar är avundsjuka på”.

Haakon Harald

Men faktum är att hon år 2017 var sjukskriven för “ont i ryggen” och året innan det drabbades hon av förkylning och kunde inte gå på den traditionella julgudstjänsten. I början av 2018 var hon dessutom dålig i feber och influensa och kunde inte resa till Svalbard som planerat. Men annars har drottning Sonja ändå klarat sig från mer långvariga krämpor, tack och lov.

För två sedan blev även kung Harald sjuk och lades då in på Rikshospitalet på grund av en infektion. Kungen har även drabbats av cancer men genomgick en lyckad operation och mår efter omständigheterna bra.

Foto: TT

Annons