Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya uppgifter i coronadramat kring Carl Philip och Sofia – bilden som väcker frågor

30 nov, 2020, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
prins carl philip prinsessan sofia
Carl Philip och Sofia har drabbats av covid-19 och hovet har genomfört en smittspårning. Lyckligtvis är varken kungaparet eller kronprinsessparet smittade men det finns en ny bild som väcker frågor i det kungliga coronadramat.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Prinsparet har testat positivt för covid-19. Hovets ord slog ner som en bomb förra torsdagen och hela Sverige höll andan när även kungaparet och Victoria och Daniel skulle testas. Hela familjen hade nämligen träffat varandra under Walther Sommerlaths begravning, några dagar tidigare.

Hovet gick snabbt ut med ett pressmeddelande som berättade att varken kungaparet och kronprinsessparet var smittade men frågorna om vilka personer Carl Philip och Sofia hade varit i kontakt med kvarstår. Prinsessan Sofia arbetar ju som vårdbiträde på Sophiahemmet några dagar i veckan – men där tar personalen ett coronatest innan varje arbetspass.

Carl Philip och Sofia är smittade av coronaviruset

Prins Carl Philip har, liksom alla i kungafamiljen, minskat sina sociala kontakter de senaste månaderna men han träffar fortfarande sin goda vän Oscar Kylberg, som han driver designföretaget Bernadotte & Kylberg med. Och samma dag som nyheten om prinsparets smitta nådde allmänheten så publicerade Oscar Kylberg en Instagrampost där han berättade att han också hade testat positivt på ett covid-19-test.

prins carl philip oscar kylberg

Carl Philip och Oscar träffades när de lanserade sitt nya design- och livsstilsvarumärke NJRD. Under den träffan höll de dock avstånd och pressbilderna är betydligt luftigare än vad de brukar vara när en duo ska marknadsföra en ny satsning.

Hursomhelst är det alltså en till i kretsen kring Carl Philip och Sofia som tyvärr har smittats av det envisa viruset. Nu önskar vi både prinsparet och Oscar god bättring.

Foto: TT

Annons