Nya uppgifter om Madeleine och Chris väcker oro – paret har tagit gemensamt beslut

Prinsessan Madeleine Chris O'Neill inbrott Florida

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har tagit ett beslut som påverkar livet i Florida.

3 kungliga snackisar från vecka 20!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 20!

(1:00)

Slå på ljud

För två år sedan drabbades Madeleine och Chris av en otäck händelse som gjorde att de bestämde sig för att säga upp sitt dåvarande hyreskontrakt i Florida och leta nytt boende, illa kvickt.

– Prinsessan Madeleine och Chris har haft inbrott och Madeleine vågar inte bo kvar i huset, berättade en uppgiftslämnare för Svensk Damtidning då.

Inbrottet som förändrade allt

Inbrottet, som senare fick namnet 'miljonkuppen', blev en riktigt smäll och prinsessparet förlorade värdefulla Rolex-klockor ur Chris gedigna samling och dyrbara smycken, som betydde otroligt mycket för prinsessan Madeleine. Ett av smyckena hade hon till exempel fått av sin svärmor, Eva O'Neill.

Med den här informationen i bakhuvudet blev många svenskar därför oroliga när Expressen rapporterade om dubbla polispatruller utanför Madeleines och Chris nya hus i området Pinecrest, Florida. Utryckningen ska ha ägt rum i påskas enligt tidningens uppgifter och man berättar även att det har varit polisnärvaro vid Madeleines hus hela 100 gånger sedan år 2020.

Men utryckningarna har en naturlig förklaring. Madeleine och Chris har nämligen begärt bevakningsorder vilket betyder att man 'beställer' regelbundna kontroller i förebyggande syfte. Polisen har alltså besökt prinsessfamiljens hus utan att att misstänka något brott. Kanske beslutade sig Madeleine och Chris för att vidta åtgärder, och förbättra säkerheten, efter det fruktansvärda inbrottet för två år sedan. Ett klokt beslut som även kungaparet uppskattar, får man anta.

Foto: TT