Nya uppgifter om prinsessan Margaretha – efter frånvaron

prinsessan margaretha

Prinsessan Margaretha har inte synts till i ett kungligt sammanhang på två år. Och när coronaviruset kom isolerade hon sig ännu mer. Men nu kommer nya uppgifter som avslöjar hur kungens äldsta syster har det.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 38?
Slå på ljud

Coronaviruset har slagit hårt mot Storbritannien. De senaste veckorna antalet smittade ökat med omkring 3 000–4 000 positiva fall, varje dag. Coronaviruset har skördat fler liv i Storbritannien än vad som tidigare varit känt. I delar av landet är dödstalet runt 40 procent högre än vad regeringen redovisat, enligt ny statistik.

Mitt i krisen bor kungens syster, prinsessan Margaretha. Hon har sitt hem utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England och lever ensam sedan maken John Ambler avled år 2008.

Så lever prinsessan Margaretha

Margaretha deltar ytterst sällan i kungliga högtider och evenemang. Senast vi såg henne i Sverige var på prinsessan Adriennes dop för två år sedan. Och nu, under coronakrisen, har hon förstås hållt en ännu lägre profil.

Hagasessorna. Prinsessan Margaretha prinsessan Désirée prinsessan Birgitta

Prinsessan Margaretha har varit frånvarande i två år. Nu berättar systern Birgitta hur hennes situation ser ut.

Men nu berättar systern Birgitta hur Hagasyskonens äldsta medlem har det.

Hur mår prinsessan Margaretha?

– Vi har alla haft svårigheter men coronaviruset. Men det gäller att följa reglerna. Jag har inte pratat med henne på en vecka men jag vet att hon mår bra, säger Birgitta i en intervju med Svensk Damtidning.

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Prinsessan Margaretha har tre barn: Sybilla, Edward och James.

Foto: TT