Nya uppgifter om Victorias stora fest – stjärnorna som hyllar kronprinsessan!

09 jun, 2022, 07:00 

Se hela listan här!

Annons

Sommaren är här! Och det betyder självklart att en av de kungliga höjdpunkterna närmar sig med stormsteg – kronprinsessan Victorias födelsedag!

På Victoriadagen blir det som vanligt ett storslaget firande, med en tv-sänd konsert, Victoriakonserten på SVT. Nu är peppen total, artisterna som hyllar Victoria på födelsedagen är ute!

Programledare för fjärde året

Det är den 14 juli som kronprinsessan fyller 45, och det firas självklart traditionsenligt på Öland, närmare bestämt på Borgholms slott.

Alla är välkomna att ta del av firandet och konserten som sänds i SVT1 och på SVT Play torsdagen den 14 juli klockan 21.00. Ett kärt ansikte leder oss genom konserten för fjärde året i rad, nämligen journalisten och programeldaren Yvette Hermundstad.

Recept.se Nyhetsbrev

Förutom underhållande musik delas även Victoriapriset ut, och det sker även en insamling till Victorias fond. Den anrika priset går i år till Ebba Årsjö!

Kronprinsessfamiljen på Victoriadagen i fjol, då stod bland annat Benjamin Ingrosso på scen!

De hyllar Victoria

Kungafamiljen och Victoria kan vänta sig underhållning i världsklass. Och vi tror att både Estelle, och kungen, kommer hitta en favorit bland artisterna.

Annons

Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell och Jonathan Johansson är klara för konserten – vilket gäng!

Tomas Ledin är kanske det namnet som klingar mest bekant, han är ju en av vår tids mest folkkära underhållare. Tove Styrke, Janice, Victor Leksell och Jonathan Johansson är alla fyra omåttligt populära musiker som står för imponerande meriter.

Tove Styrkes musik till exempel har spelats 352 miljoner gånger, och det finns väl ingen som missat Victor Leksells hitlåt Svag på radion?

Det verkar alltså bli en riktigt härlig kväll att se fram emot, och ett firande värdigt en kronprinsessa!

– Vi ser fram emot att kunna gratulera Kronprinsessan Victoria på hennes 45-årsdag tillsammans med några av Sveriges mest populära och folkkära artister. Jag är övertygad om att det kommer bli en fantastisk konsert, både live för publiken på plats och på tv, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

Victor Leksell på Allsång-scenen 2020. Kanske Estelles favorit?

Foto: TT

Annons