Nya uppgifterna om Adam Alsings sista tid i livet – vännen berättar

Nya uppgifterna om Adam Alsings sista tid i livet – vännen berättar

Adam Alsing gick på fest och tränade mycket under de sista veckorna innan sjukdomen tog över. En av programledarens bästa vänner berättar nu.


Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Adam Alsing gick bort i onsdags, i sviterna av covid-19. Han blev bara 51 år gammal. Alsings plötsliga bortgång har skickat chockvågor genom kändis-Sverige.

En av dem som berättat om sin sorg efter Alsing är den personliga tränaren Boris Kuzmic, som var nära vän med programledaren. De tränade tillsammans ofta och hördes på telefon varje dag, berättar han för Aftonbladet. Kuzmic fyllde 50 den 1 mars och överraskades av sina vänner med fest på medlemsklubben Il Barbiere Nascosto på Östermalm i Stockholm. Bland de celebra gästerna fanns Adam Alsing.

– Jag och Adam körde fyra pass veckan efter, även måndagen efter det, sedan på onsdagen började han känna sig hängig. Han frågade om vi skulle köra, men jag sa att han skulle gå hem och kurera sig om han kände sig hängig. Sedan var det i slutet av den veckan som han blev dålig säger Kuzmic till Aftonbladet.

Adam Alsing gick bort i sviterna av covid-19. Han blev 51.

Adam Alsing gick bort i sviterna av covid-19. Han blev 51.

Sista meddelandet

Kuzmic berättar även om det sista sms:et han fick fick av Adam Alsing.– Vi har vår årliga tradition att vi först körde ett träningspass och sedan satte oss på Sturehof. Det har vi haft som tradition i nästan sex år. Jag skrev till honom att nu är det snart dags för den, då svarade han ”längtar som fan” och en biceps och en fistbump och ”Sturehof låter magiskt” och en massa hjärtan.Chockbeskedet: Adam Alsing död i coronaLäs mer

Under sina sista veckor hade Adam Alsing sjukskrivit sig från sin roll som programledare på NRJ Morgon och som podcastprofil. Det allmänheten inte visste var att den älskvärde mannen var svårt sjuk.

Steffo Törnquist berättade mer om detta i Nyhetsmorgon under torsdagen.

– Jag har känt Adam Alsing i 30 år. Han var en otrolig varm, glad och trevlig person, men hans kropp orkade inte. Han låg i respirator i en vecka, men han orkade inte med det hela, säger Steffo.

Den sista tiden i sitt liv låg Adam på Södersjukhuset i Stockholm. Det är okänt huruvida Adam Alsing led av några bakomliggande sjukdomar.