Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nye danske kungen redan i skandal – kvinna har trätt fram: "Måste skydda min heder"

02 jan, 2024, 12:00 
Kronprins Frederik

Den nye danske kungen, Frederik, har redan hamnat i en praktskandal!

Annons

Det var under sitt traditionsenliga nyårstal som drottning Margrethe släppte bomben. Europas längste nu levande regent kommer att kliva av tronen. Danmark kommer att få en kung.

Margrethe abdikerar – Frederik blir kung: 5 saker som händer nuBrand logo
Margrethe abdikerar – Frederik blir kung: 5 saker som händer nu

– Jag har beslutat att nu är tiden kommen. Den 14 januari 2024 – 52 år efter att jag efterträdde min älskade far – kommer jag att träda tillbaka som Danmarks drottning, sa Margrethe i talet.

– Jag överlåter tronen till min son, kronprins Frederik. Mitt tack går till alla de många, många människor som vid speciella evenemang, såväl som i vardagen, har omgett mig och min familj med kärleksfulla ord och tankar. Det har förvandlat dessa år till en serie pärlor.

Nye danske kungen i otrohetsskandal – Frederik utpekad

Men den nye kungen kommer att tillträda mitt under en pågående skandal. Frederik har nämligen blivit utpekad som äktenskapsförbrytare i spansk press.

Annons

Allt drog igång när tidningen Lecturas publicerade bilder på kronprinsen och den mexikanska modellen Genoveva Casanova. I samma artikel påstods det att Frederik och Genoveva tillbringat natten ihop.

Men Genoveva gick ut med en stark dementi.

– Jag förnekar de uttalanden som antyder ett romantiskt förhållande mellan kronprins Frederik och mig, säger Genoveva i dementin.

Genoveva Casanova
Genoveva dementerar å det grövsta!

– Varje påstående av den här typen är inte bara osanna utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt. Det här är redan ett fall för mina advokater, som kommer att ta de relevanta stegen för att skydda min rätt till heder, sanning och privatliv.

Hovets enda kommentar – vägrar uttala sig

Frederik har själv inte uttalat sig om saken, men det danska hovet har lämnat ett slags kommentar.

– Vi har haft en policy i flera år att vi inte kommenterar eller bekräftar detaljer i relation med hänsyn till integritet.

– Vi vill betona vår skyldighet att respektera integriteten för familjemedlemmar i kungahuset, inklusive kronprinsen.

Frederik har varit gift med sin hustru, kronprinsessan Mary, sedan 2004.

Annons