Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nygifta Carl Philip och Sofia tillbaka i kyrkan

23 sep, 2015, 08:46 
Annons
Sofia-23

Kungen flankerades av prins Carl Philip och prinsessan Sofia inne i Uppsala domkyrka.

Den kungliga trion var med vid kyrkomötets öppnande. Första gången den här trion visar sig i ett officiellt sammanhang.

Sofia

Kyrkomötet i Uppsala inleddes med en gudstjänst där biskop Johan Tyrberg predikade. Kung Carl Gustaf, prins Carl Philip och prinsessan Sofia tog nattvarden ihop.

Annons
kungen

Därefter gick ledamöterna till Uppsala konsert och kongress där plenum och utskottsarbetet äger rum. Kyrkomötet avslutade sin första session på fredagen och återsamlades till andra session och beslut den 16-18 november.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
sofia-

Sofia som satt bara ett par meter ifrån nickade hela tiden instämmande i biskopens ord om hur vi alla måste ställa upp för de som är i kris. Sofia berättade nyligen under en resa i Sydafrika om flyktingsituationen:

Annons

– Jag tror att varenda människa kan bidra på sitt sätt och göra något. Jag har en stor tro att varje enskild individ kan göra en skillnad och hjälpa en medmänniska.

Sofia

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

 

Annons