Nygifta Guillaume och Stéphanie av Luxemburg i Kina

Vardagen har tagit vid för nygifta Guillaume och Stéphanie av Luxemburg. Nu är de inte bara äkta makar – utan arbetskamrater också!

Här ser vi en färsk bild på paret av Luxemburg, sedan det storstilade bröllopet i furstendömet i oktober. Arvsfurste Guillaume och hans hustru, arvsfurstinnan Stéphanie, har åkt till Kina tillsammans med en delegation från Luxemburg.

Första officiella resan som nygifta

Besöket i Kina varade i fem dagar ( 24 till 29 november 2012). Paret lämnade våningen i palatset i lilla Luxemburg för att se det stora landet i öst.

Debut för Stéphanie, som snabbt lär bli varm i kläderna som arbetskollega till Guillaume.

Hon är akademiskt bevandrad i klassisk litteratur och språkbegåvad. Hon talar flera språk obehindrat, bland annat ryska. Men kinesiska är väl lite ändå för avancerat även för Luxemburg-sessan!

Smekmånad

De nygifta har varit på smekmånad och nu fick Belgien-födda Stéphanie känna på hur det är att representera sitt nya land, Luxemburg. Den officiella resan gick till Beijing, Tianjin, Chongqing, Shanghai och Suzhou. Syftet med besöket var att möjliggöra nya ekonomiska förutsättningar och att bättra på företagssamarbetet mellan de två länderna.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Storhertigparets officiella hemsida.

 

Läs mer:

Mera om Kina-resan på Luxemburg-hovets hemsida>>

Bröllopet>>