Nytt avslöjande om Estelles och Oscars vardag på Solliden

nytt avslöjande om estelle och oscar

Kronprinsessfamiljen är på plats på Öland och på tisdag, den 14 juli, fyller Victoria 43 år. Nu får vi veta vad de kungliga barnen gör under semestern.

Victoria och Daniel har tagit med barnen till Öland och familjen tillbringar just nu några sköna semesterveckor på Sollidens ägor.

Estelle och Oscar njuter av ledig tid tillsammans med föräldrarna och även med morfar kungen och mormor drottningen, trots att de bara träffas utomhus.

Kronprinsessans födelsedag närmar sig med stormsteg men i år blir firandet inte lika stort som det brukar. Hovet meddelade tidigt att Victoria inte kommer att ta emot allmänhetens gratulationer vid rundeln, framför Sollidens slott.

Estelles och Oscar leksaker på Solliden

Svensk Damtidning har talat med Ingrid Strömgren, från Lomma, som hade sett fram emot att få Victoria på plats. Hon har varit på plats för att gratulera kronprinsessan i många av och delar med sig av ett roligt minne från förra året, när hon gav de kungliga barnen presenter – som fortfarande är populära!

prinsessan estelle solliden

Prinsessan Estelle på Solliden, år 2019.

– Jag gläds åt att prinsessan Estelle och prins Oscar leker med de saker jag och min väninna gav dem förra året på Victoriadagen. Så roligt att de blev så glada för dem!

Historien bakom presenterna

Ingrid Strömgren berättar vidare att presenterna bestod av ett lila hopprep och en klarblå boll, med seriefigurer på. Och ni som kommer ihåg Victoriadagen 2019 minns förstås hur lillprinsens sparkade boll så att hon blev alldeles röd i ansiktet medan storasyster svingade hoprepet, om och om igen.

prins oscar boll solliden

Prins Oscar med en av favoritleksakerna på Solliden.

– Det är så roligt att se att det blev så uppskattat. Bollen kostade bara 50 kronor med prins Oscar blev jätteglad. Det var en så rolig dag. Jag minns att vi tänkte att “i år köper vi bara några enkla leksaker till barnen”. Och det blev ju bra!

Ingrid hade redan bokat hotell på Öland, för kronprinsessans födelsedag år 2020. Sedan kom coronaviruset och det pampiga firandet ställdes in. Ingrid och hennes hamn kommer åka till semesterparadiset ändå, förklarar hon. Men istället följa Victoriakonserten från hotellrummet.

Foto: TT