Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nytt besked om brittiska prinsessan – har blivit akut inlagd på sjukhus

25 jun, 2024, 16:00 
Brittiska kungafamiljen
TT
BBC har nya uppgifter om prinsessans vistelse på sjukhuset.
Annons

Igår kom den förskräckliga nyheten att prinsessan Anne varit med om en olycka i hemmet Gatcombe Park. Hovet bekräftade att hon hade blivit så pass skadad att hon fick åka akut till sjukhus.

"Det är en förebyggande åtgärd för att hon ska observeras och väntas bli fullständigt återställd. Kungen har blivit informerad och har tillsammans med hela kungafamiljen skickat sin kärlek och sina välönskningar till prinsessan", skriver hovet.

Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedetBrand logo
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedet

Prinsessan akut inlagd på sjukhus

Det här skapar, det lugna tonläget i pressmeddelandet till trots, stor oro i Storbritannien. Vi måste komma ihåg att vi är i ett läge där kungligheternas hälsa är en diskussionspunkt på riktigt, efter att sammanlagt tre familjemedlemmarkung Charles, prinsessan Kate och exprinsessan Sarah Ferguson – blivit diagnosticerade med cancer.

Annons
Prinsessan Anne och prinsessan Kate
Att både Kate och Anne kämpar med hälsan!TT

Nu finns nya uppgifter om gårdagens drama. Enligt BBC har Anne skador kommit efter en händelse med en häst. Prinsessan är en stor hästfantast och var på en promenad runt sina ägor, som rymmer ett magnifikt stall. Någon form av olycka inträffade och Anne kolliderade med en häst. Ambulans ringdes till herrgården och Anne fördes till sjukhuset Southmead. Hennes trogne make Tim Laurence följde med i ambulansen.

Prinsessan tvingas ställa in allt

Anne är känd för sin plikttrogenhet och har inte dragit ner på sitt arbetstempo, trots att hon har passerat 70-strecket. Men nu kommer hon att behöva ställa in flera åtaganden, medan hon vilar upp sig. Daily Mail rapporterar att hon bland annat avbokat en representationsresa till Kanada och en statsbankett på Buckingham Palace.

Annons

– Doktorn har rådgivit Hennes höghet att skjuta upp veckans åtaganden. Hon vill framföra sina ursäkter till alla som påverkas av detta, säger en talesperson för kungahuset.

Annons