Nytt besked om Frederik, Mary och barnen – hovet bekräftar!

Frederik och hans familj har flyttat!

Kronprins Frederik har stora nyheter.Beskedet kommer direkt från det danska hovet.

Det rör på sig i den danska kungafamiljen. Prins Joachim och prinsessan Marie åkte panikartat hem från Paris under coronakrisen för att låta sonen prins Henrik bli undersökt på Rigshospitalet. De bodde först på Amalienborg, eftersom deras herrgård i Klampenborg, norr om Köpenham, var uthyrd. Men i förra veckan flyttade hela familjen till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Nytt besked om kronprins Frederik och kronprinsessan Mary

Nu har även Joachims broder, kronprins Frederik, fått flyttfeber. Det meddelar den danska hovet via sin hemsida.

“Från och med fredagen 24 april 2020 har kronprinsparet och deras fyra barn flyttat in i Kancellihuset vid Fredensborg Slott, där de kungliga högheterna kommer att befinna sig de närmaste månaderna”, skriver hovet i ett uttalande. 

Frederik och hans familj har flyttat!

Frederik och hans familj har flyttat!

Det sägs inte rätt ut huruvida flytten har något med coronaviruset, covid-19, att göra, eller om det är en ren praktikalitet. Det står dock att omlokaliseringen har varit något familjen velat genomföra länge.

Kallades hem till Danmark

I mars fick Frederik order från drottning Margrethe att återvända hem från Schweiz, där de bott en tid. Med sig tog han kronprinsessan Mary, prins Christian, 14, prinsessan Isabella, 12, och tvillingarna Vincent och Josephine, 9.

– Med bakgrund av det skarpa läget i Danmark när det gäller hanteringen av det växande utbrottet av COVID-19 har kronprinsparet beslutat att familjen reser hem från Schweiz, sa det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby då.

– Kronprinsparet känner att det är mest naturligt att vända hem och stå tillsammans med danskarna i en tid som kräver mycket av alla, och där vi alla har ett ansvar att ta hand om varandra.