Nytt hemligt bröllop – prinsessan bar lyxklänning

Kungligheter brukar slå till med riktigt stora och påkostade bröllop – men nu är det andra tider och även de har fått anpassa sig. Nu har ännu ett hemligt bröllop ägt rum!

Många som följer den brittiska kungafamiljen blev överraskade i helgen när det visade sig att prinsessan Beatrice hade slagit till och gift sig med sin Edoardo i en hemlig vigsel. Nu visar det sig att de inte var de enda kungligheterna som blev trötta på att vänta på att coronaviruset ska försvinna så de kan ha ett stort bröllop med alla tänkbara gäster.

Österrikiska kungligheten Eleonore von Habsburg, 26, gifte sig i måndags med sin partner Jerome d’Ambrosio, 34, i en intim borgerlig ceremoni. De hade egentlige, precis som Beatrice, planerat en stor kyrklig vigsel, men fick lägga om planerna på grund av det rådande läget. Den enkla vigseln ägde rum i Monaco, och förutom de allra närmsta familjemedlemmarna gästade även Monacos borgmästare Georges Marsan.

Bruden bar en vit knälång klänning från Carolina Herrera till vigseln, som hon kombinerade med ett vackert diadem, vita sandaletter och en bukett med liljekonvaljer. Caroline Herrera har designat kläder i årtionden och har klätt ikoniska kvinnor som Jackie Kennedy och Michelle Obama. Modellen Eleonore bar heter Harley och kommer från 2019 års vårkollektion. Den finns fortfarande att hitta i butik, och går loss på ungefär 25 000 kronor.

Vittnen till ceremonin var brudparets respektive systrar Gloria och Olivia, och efter de sagt ”ja” till varandra tillkom några fler gäster för en socialt distanserad lunch. Så snart restriktionerna lyfts är planen att de ska genomföra sitt planerade kyrkbröllop och stora fest.

Eleonore och Jerome, som är en belgisk racerförare, möttes för tre år sedan på en flygresa från London till Nice. Eleonore är dotter till Karl av Habsburg, som i sin tur är äldsta sonen till Otto von Habsburg, den sista kronprinsen av Österrike innan monarkin avskaffades i början av 1900-talet.

Foto: TT