Nytt nummer ute nu – Allt om kungafesten

Nytt nummer ute nu - Allt om kungafesten
Annons

carl-gustaf-silvia-omslag

1 omslag-39I det nya numret av Svensk Damtidning som finns ute nu kan ni naturligtvis läsa allt om den stora kungafesten.

I nummer 39 får ni hela 8 sidor bildextra från den stora kungafesten; kung Carl Gustafs nya ömhet mot drottning Silvia, skrattanfallen och tårarna, den privata familjelunchen, bamsekramen från prinsessan Estelle.

Annons

Men det finns givetvis mer att läsa:

Så stylar Victoria prinsens Sofia.

Minns ni busiga lilla Madeleine – och nu blir hon själv mamma.

Hela societeten på höstens vräkigaste party.

Sköna tips – vår älskade mascara.

Kungligt rött på drottning Silvia.

Mode: Lenas favoriter.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Nytt nummer ute nu – Allt om kungafesten”

 1. Birgitta skriver: 18 september, 2013

  Kung Carl XVI Gustav har varit vår statschef 40 år. Förväntningarna är extremt lågt satta när det gäller vår statschef. Pga. eller tack vare, beroende på hur man ser det- Kungens framträdanden i offentligheten den senaste tiden, där han skällt ut journalister, uppträtt minst sagt besynnerligt. Pinsamt för Sverige. Jag har länge hoppats på Kungafamiljen, men nu är det ett frågetecken, ett stort sådant!


 2. Pboo skriver: 18 september, 2013

  Hoppas ni har valt att publicera bilderna från Kungen och Drottningens härliga danser med folket på slottet! Det finns en uppsjö av dessa – och andra – härliga bilder hos kvällstidningarna, men har tyvärr inte sett just bilderna från dansen här i tidningen/hemsidan. Vi har en mycket folklig Kungafamiljen – i ordets positiva betydelse. Kungen valde att fira sina 40 år som vår statschef genom att resa runt till samtliga län under det här året, att bjuda in folket till dans på slottet osv. Kungliga, statchefer och politiker träffade han vid tacksägelsegudstjänsten o lunch/middag. Men fokus av firandet har legat på folket – en mycket stor eloge!


 3. Anna skriver: 18 september, 2013

  Blev besviken på kungens framträdande i programmet ” Kung i 40 år.” Tunna svar och lite innehåll i resonemangen, avfärdade många av frågorna lite raljant fnissande. Synd att han inte vill/kan visa en professionell sida på ett personligt sätt efter så många år med mängder av erfarenheter. Det var ju ett ypperligt tillfälle.


 4. Eva skriver: 18 september, 2013

  Kungafamiljens uppträdande är endast ett spel för gallerierna. De bryr sig inte om Sverige och dess folk.
  De lever som i Hollywood, de älskar alla livet i USA, uppträder som om de var på en Oscarsgala.
  Det är tråkigt att de inte förstår hur de flesta svenskar lever. De distanserar sig på ett orimligt sätt.
  De kan vara exceptionella, men de kan inte leka prinsars och prinsessor utan att leverera något till vårt samhälle, dvs till Sveriges folk.


 5. solan skriver: 18 september, 2013

  Instämmer helt med 1.Birgitta.
  Jag tycker att det är katastrof att Kungen på 40 år inte har lärt sig svara på frågor.Intervjun i SVT var riktigt pinsam. Den enda fråga han svarade rakt på var om han skulle abdikera annars skrattade han bort allting med gester och oklara svar.Den gav ingenting.
  Han måste ju ha tillgång till medieträning.
  Dessutom är jag trött på alla som ständigt skriver att de kungliga damerna är så vackra! Tänk vilken hjälp de har med allting, folk som lagar mat åt dem(kalorisnål), hjälp med kläder, frisyr och sminkning.Smink kan göra den fulaste vacker!


 6. Britt Perssonnyttnummerutenu skriver: 19 september, 2013

  Jag tycker att det var ett fint firande och hela kungafamiljen verkade glad!
  Speciellt var kungen på strålande humör!
  Var det inte ett bra tag sedan kungen snäste av en journalist! Tänk bara på resorna runtom i landet, inte var kungen irriterad under dessa!
  Jag tycker verkligen att han lever upp till sitt valspråk!
  Om han blir trött och irriterad ibland, så är det absolut inte konstigt, tänk bara på så mycket kritik han och hans familj måste stå ut med utan att kunna försvara sig!


 7. Skotten skriver: 19 september, 2013

  #1 Birgitta
  Hvad skulle kong CG egentlig have svaret på spørgsmålet
  om, hvor M og C skal bo ?
  Han ved det sikkert ikke og det gør parret måske heller ikke
  endnu. De har bare været gift i 3 måneder og hun er allerede
  gravid i mindst tredje måned, og det har nok fyldt mest i
  tankerne.
  Men det er vel heller ikke så væsentligt eller hur ? De får
  sikkert mange boliger overalt, det plejer den slags at have! 😉


 8. marja skriver: 19 september, 2013

  Varför är ni så negativa igen mot kungen i ert tusenåriga kungarike? Kungar kommer och går – nu är det Carl Gustaf. Tänk vilka hemska konungar det har förekommit! Vi här i Finland minns ännu den gemensamma katastrofen Gustaf IV Adolf och vår sista storfurste – Nikolai II. Men kungar kommer och kungar går och det är likadant med republikens presidenter.


 9. Maya skriver: 19 september, 2013

  # 7 Skotten

  Han kunde ha svarat direkt att han inte vet det ännu. Mycket bättre än att flamsa på med Island.


 10. caterineg skriver: 19 september, 2013

  Jag missade intervjun med kungen, går det på repris?


 11. allegra skriver: 19 september, 2013

  Kungen är den ende som idag envist utmanar det som gäller i Sverige mer än nån annanstans: att aldrig sticka ut.
  Kungen törs sticka ut. Om och om igen.
  Jag blir lycklig varje gång jag ser honom.


 12. point skriver: 19 september, 2013

  8. marja
  Som svar till sign. marja kan jag upplysa om att presidenter väljer man. Då ställs krav på utbildning, lämplighet för ämbetet samt även krav på begåvning.
  Vad kungar beträffar är det endast avel som gäller oberoende av lämplighet.


 13. Beatrice skriver: 19 september, 2013

  Jag retar mig på ett återkommande inslag i artiklarna i tidningsutgåvan. För att ta veckans nummer 39 som exempel; av någon outgrundlig anledning så centreras allt, från kungens olika jubileumsfester och arrangemang till prins Daniels 40 års firande, till huruvida Sofia Hellqvist deltog eller inte.

  Mitt i reportagen poppar de upp, helt malplacerade;’Sofia Hellqvist var överhuvudtaget inte med under firandet’ eller t.om i rubriken ‘Daniel höll 40-års fest – och då fick Sofia komma!’. Irrelevant och störande, tycker jag – varför har hon blivit tidningens epicentrum?


 14. Julia skriver: 19 september, 2013

  13 För att det skapar debatt och man får sälja fler lösnummer. Men jag tror att tidningen är fel ute. Att framhålla Sofia i alla lägen skapar mer irritation på Svensk Damtidning och i förlängningen också på Sofia.


 15. Olga skriver: 19 september, 2013

  Till # 14, Julia – Det skapar tom att folk väcks ur törnrosdrömmen , börjar fundera , tänka själva , bli ifrågasättande och så småningom lite grann statsskick – kritiska också …


 16. Pboo skriver: 19 september, 2013

  #10 caterineg

  Repris går på SVT24 (fredag)/lördag 21/9 kl. 01.35 Går också att se på SVTplay i 26 dagar till (se länken).

  http://www.svt.se/kung-i-40-ar/se-program/


 17. point skriver: 19 september, 2013

  15. Olga
  Med vänlig hälsning till Svensk Damtidning att beakta – nämligen att ju mera det skrivs om en viss SH och ju mera man kritiklöst hyllar en viss medioker familj här i landet, desto snabbare påskyndas en reform av nuvarande statsskick.


 18. Pboo skriver: 19 september, 2013
 19. Birgitta skriver: 19 september, 2013

  # 17 Point. Bra! Du har summerat det hela mycket bra! Att kritiskt granska ock att REFLEKTERA en stund, är vad som tyvärr ofta glöms! Allt för många sitter som hungriga fågelungar ock bara “sväljer”


 20. Britt Perssonnyttnummerutenu skriver: 19 september, 2013

  Point med flera
  Vad menar Du med medioker familj? Kungafamiljen gör säkert sitt bästa.
  Monarkin hör till vår kulturhistoria!
  De som vill ha en president:vem skulle bli det? Inte talmannen, han är ju politiskt vald! Statsministern? Han är ju också politiskt vald!
  Eller ska det vara sådan cirkus som när en amerikansk president
  väljes och som i flera fall är enväldig!?


 21. ingrid skriver: 19 september, 2013

  Låt våran Kung sitta kvara på tronen så länge han själv vill. Idag är han duktig på att hålla tal och försöker t o m att begränsa det mest formella och kan dessutom vara skämtsam.
  Kungen kan mycket om miljö, vet mycket om Sverige både i stort och smått. Hans pliktkänsla för Sverige kan inte mätas av någon annan person.
  Stå på dig Kungen!


 22. Birgitta skriver: 19 september, 2013

  #21 Ingrid. Du skriver: duktig att hålla tal.. Vill bara berätta att Kungen har en TALSKRIVARE, så det är därför man kan märka skillnaden på de officiella talen, som blir bra: inte Kungens egna ord, ock de “plumpigheter” vi stundtals får höra då han ej håller ett officiellt tal.


 23. Singoalla skriver: 19 september, 2013

  12point
  Jaha du, jag vet ju några presidenter som inte direkt gjort sig kända för lämplighet och begåvning …


 24. Linnea skriver: 19 september, 2013

  PBoo, Britt Persson,Ingrid, Marja o Allegra.Sympatiserar med det Ni skriver till våran Kungs favör.Han arbetar oförtröttligt o hårt för Sverige i tiden.Han som alla andra, är inte utan fel o brister,men han sköter sitt ämbete på ett gott o exemplariskt sätt.Intervjun i Ekot speglade honom bra tycker jag.Inte har han tänkt lägga av för åldersstrecket heller,det tycker jag bevisar hans idoga o klara framtidsblick.Jag önskar honom styrka o hälsa under framtida år.
  När han talar om vårt vackra land gör han det från hjärtats djup.Det är alltid äkta,engagemanget för Sverige.


 25. caterineg skriver: 19 september, 2013

  Tack Pboo för tipset , jag har sett programmet nu. Kungen skulle vara mycket bättre om han inte viftade med händerna och stammade och talade så tyst. Slår mej att han pratade mycket bättre när han var ung. Dessutom är det ledsamt att paret har “lost the loving feeling”, när de var unga såg de så glada och tillgivna ut med varann.


 26. point skriver: 19 september, 2013

  23. Singoalla
  Ingen risk att ett demokratiskt och upplyst land såsom Sverige plötsligt skulle bli så förvirrat att folket lät utropa en diktator, tyrann och despot till president. Nej aldrig!


 27. Presens skriver: 19 september, 2013

  Sofia är kungahusets räddare


 28. Karin Nilsson skriver: 19 september, 2013

  # 20. Presidenter är politiskt valda i särskilda presidentval! Kungen får inte, till skillnad från presidenter, uttala sig om eller delta i politiken. Tex. Finlands president är delaktig i utrikespolitiken och deltar vid utländska politiska topmöten. Som tex. vid Obamas Sverigebesök. Frankrikes president är politiskt vald och har stort inflytande i landets politik. Kungar klipper band och visar upp sig utan att behöva ta ansvar för någonting. Det viktigaste av allt är att presidenter är folkvalda och att deras vuxna barn inte försörjs av folket och inte ärver titlar och yrken.


 29. Ingela skriver: 20 september, 2013

  #27 Presens du måste skämta eller hur?


 30. Pboo skriver: 21 september, 2013

  TACK Sv Damt. för ett mycket fint nummer med underbara bilder!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar