Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nytt otrohetsrykte i den danska kungafamiljen – ny kvinna träder fram

06 jun, 2024, 22:00 
Danska kungafamiljen
TT
Mie Sofia Elers träder fram för att säga sanningen om otrohetsryktena i den danska kungafamiljen.
Annons

Greve Felix, som är son till prins Joachim och hans första fru, grevinnan Alexandra, är en hyfsat anonym medlem i den danska kungafamiljen. Han var tidigare prins, men fråntogs sin titel av farmor, drottning Margrethe, som en del i att det danska kungahuset slimmades ner.

Men på sistone har Felix förekommit frekvent i den danska pressen. Han har nämligen blivit kär!

Otrohetsryktena kring kronprins Frederik – detta har häntBrand logo
Otrohetsryktena kring kronprins Frederik – detta har hänt

Danska kungafamiljen i ny skandal

Hans flickvän heter Mie Sofia Elers och är hälften dansk, hälften chilensk. Hon är skådespelerska och har varit med i "Laced Silk" från 2022 och tv-serien "Strowlers" från 2020.

Allt tyder på att förhållandet är kärleksfullt och att Felixs familj har välkomnat Mie Sofia med öppna armar. Men allt är inte perfekt.

Annons

Mie har nämligen blivit utsatt för sällsynt hänsynslösa nättrakasserier. Hon berättar själv om detta på Instagram.

– Jag hade egentligen inte tänkt säga något om detta, för jag har föredragit att skratta åt det, men nu har det gått för lång. Någon har gjort falska profiler och trakasserat mig i flera månader, skriver Mie Sofia.

Så har otrohetsryktena startat

Denne någon har försökt få det att se ut som att Mie Sofia har varit otrogen mot Felix – genom att lägga upp bilder på henne med andra män.

– Det är galenskap att några människor tror att det är okej att mobba andra på nätet, gömma sig bakom en skärm och hitta på de mest förskräckliga sakerna om mig, skriver Mie Sofia.

Ryktesspridningen är extra känslig eftersom Felixs farbror, kung Frederik, själv blivit utpekad som otrogen, av den spanska tabloidpressen.

– Det är hemskt och det kommer att såra människor, för du/ni drar in människor i min närhet. Människor jag älskar. Låt mina vänner, min familj och mig själv vara i fred, skriver Mie Sofia.

Annons