Nytt panikbeslut från Joachim och Marie – Danmark häpnar!

Drottning Margrethe fyller 80 – men vad händer med Joachim och Marie?
Prins Joachim och prinsessan Marie verkar ha svårt att finna ro. Nu har familjen genomfört en ny livsförändring.
Annons
Prins Joachim och prinsessan Marie valde att resa i panik från Paris, hem till Köpenhamn och Rigshospitalet. Anledningen fanns att hitta hos deras son, prins Henrik.

”Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie samt deras barn, Prins Henrik och Prinsessan Athena, kom i går till Danmark, där prins Henrik har blivit undersökt på Rigshospitalet för andningsproblem som är förknippade med astmatisk bronkit. Prins Henrik blev också testad för coronaviruset. Testet var negativt”  skrev drottning Margrethes informationschef Lene Balleby i den officiella kommunikén.

Annons

Prins Joachim har lämnat Paris

Marie och Joachim – kommer de någonsin att finna ro?
Marie och Joachim – kommer de någonsin att finna ro?

Först utgick man från att Joachim och hans familj skulle bo i Klampenborg norr om Köpenhamn, där de har en lyxig herrgård värd 34,5 miljoner danska kronor. Men huset i fråga är uthyrt till tv-stjärnan och baronessan Caroline Fleming. Då klev drottning Margrethe fram och löste bostadsfrågan för sin son, genom att låta honom bo på slottet Amalienborg.

Nu har dock Joachim och Marie, som verkar ha en förkärlek för förändringar och snabba beslut, flyttat igen. Danska Her & Nu rapporterar att prinsfamiljen omlokaliserats till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Så lever Joachim och Marie nu

Annons

Det har alltså blivit ännu en flytt för familjen, som har bytt bostad tre gånger nu på bara några månader. Men förhoppningsvis har den ständiga rörelsen inte rört till deras vardagsliv alltför mycket. Joachim har kunnat fortsätta sin utbildning på den anrika militärskolan École Militaire via videoföreläsningar. Prinsessan Athena och prins Henrik har använt samma metod för att kunna hänga med i skolarbetet på sin franska skola.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Nytt panikbeslut från Joachim och Marie – Danmark häpnar!”

 1. Inabeaglepack.dk skriver: 21 april, 2020

  Og så? Prinseparret kan jo af gode grunde ikke flytte tilbage i deres hus på Emiliekildevej – eftersom Caroline Fleming har lejet huset et års tid. Joachim og Marie holder også ferier på Schackenborg ind i mellem for de har stadig en form for tilhørsforhold til stedet.


 2. charlotte skriver: 21 april, 2020

  Det var väl ett bra beslut. Lugn och ro för alla på Schackenborg. Det kan ju dröja innan de kan återvända till Paris. Sympatisk familj, där jag tror Marie får bestämma mycket. Hon menade ju när paret gifte sig att hon skulle hjälpa Joakim att inte vara så sluten.


 3. Chris skriver: 21 april, 2020

  Oj, oj, det här är värre än Florida…trots allt har bara Chris och Madeleine flyttat en gång det senaste året vad jag vet…här är det mer Harry & Meghan-stuk över det hela…! Blir det månne snart en “Marzit” eller månne en “Jexit”…???


 4. ellinor blomquist skriver: 22 april, 2020

  Schaekenborg såldes väl för några år sen?


  1. Inabeaglepack.dk skriver: 22 april, 2020

   Prins Joachim ejer stadig jord på Schakenborg – så helt væk er det ikke for ham. Familien bruger ofte at holde efterårsferie på slottet.


 5. Birthe Vejrum skriver: 22 april, 2020

  Ja, til en fond = Schackenborgfonden, hvor Joachim og Marie begge er protektorer.
  De har beholdt deres private lejlighed på slottet.


 6. ellinor blomquist skriver: 23 april, 2020

  Aha, de äter och behåller kakan samtidigt. Smart.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar