Nytt panikbeslut från Joachim och Marie – Danmark häpnar!

21 apr, 2020, 16:00 
Drottning Margrethe fyller 80 – men vad händer med Joachim och Marie?
Prins Joachim och prinsessan Marie verkar ha svårt att finna ro.Nu har familjen genomfört en ny livsförändring.
Annons
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

”Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie samt deras barn, Prins Henrik och Prinsessan Athena, kom i går till Danmark, där prins Henrik har blivit undersökt på Rigshospitalet för andningsproblem som är förknippade med astmatisk bronkit. Prins Henrik blev också testad för coronaviruset. Testet var negativt”  skrev drottning Margrethes informationschef Lene Balleby i den officiella kommunikén.

Marie och Joachim – kommer de någonsin att finna ro?
Marie och Joachim – kommer de någonsin att finna ro?

Prins Joachim har lämnat Paris

Först utgick man från att Joachim och hans familj skulle bo i Klampenborg norr om Köpenhamn, där de har en lyxig herrgård värd 34,5 miljoner danska kronor. Men huset i fråga är uthyrt till tv-stjärnan och baronessan Caroline Fleming. Då klev drottning Margrethe fram och löste bostadsfrågan för sin son, genom att låta honom bo på slottet Amalienborg.

Annons

Nu har dock Joachim och Marie, som verkar ha en förkärlek för förändringar och snabba beslut, flyttat igen. Danska Her & Nu rapporterar att prinsfamiljen omlokaliserats till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Så lever Joachim och Marie nu

Det har alltså blivit ännu en flytt för familjen, som har bytt bostad tre gånger nu på bara några månader. Men förhoppningsvis har den ständiga rörelsen inte rört till deras vardagsliv alltför mycket. Joachim har kunnat fortsätta sin utbildning på den anrika militärskolan École Militaire via videoföreläsningar. Prinsessan Athena och prins Henrik har använt samma metod för att kunna hänga med i skolarbetet på sin franska skola.

Annons