Obscena påhoppet på Silvia – lögnerna om familjen

Obscena påhoppet på Silvia – lögnerna om familjen

Silvia är utsatt för hånfull kampanj i sociala medier.
6 gånger Victoria burit Silvias kläder!
Slå på ljud

Det finns få personer som är lika välkända ansikten hemma i de svenska stugorna som kungafamiljen och då och då händer det att någon utnyttjar det faktumet i underhållningssyfte. Ett av de mest uppmärksammade exemplen på det är programmet Hey Baberiba som sändes i TV4, där David Hellenius, Peter Magnusson och Christine Meltzer turades om att imitera de olika medlemmarna i kungafamiljen i komiska sketcher.

LÄS MER: Carl Philips ilska mot David Hellenius: ”Aldrig i livet!”

Drottning Silvia hånas på Twitter

Nu har nästa komiska påhitt manifesterat sig i form av ett parodiskt Twitterkonto där personen bakom har försökt få det att se ut som att det är drottning Silvia som ligger bakom inläggen. Inlägg som givetvis är milsvida avstånd från vad drottningen faktiskt hade kunnat tänkas uttrycka om hon mot förmodan någon gång skulle skaffa ett Twitterkonto.

Inläggen är skrivna i en uppenbart raljant ton som gör narr av drottningens korrekta språk och sätt, ovan är några exempel på de inlägg som kontoinnehavaren har lagt ut till allmänhetens beskådan.

Det finns en viktig detalj som avslöjar att det faktiskt inte är något officiellt konto, om det är någon som mot förmodan faktiskt skulle tro att det är drottningen som är ute på Twitter och häver ur sig den typen av kommentarer. Tittar man på namnet stavas det exakt som drottningen men själva användarnamnet är stavat Silwia, alltså inte den korrekta stavningen.