Ockelbo-grannarnas beslut – efter Ewa Westlings vädjan

ewa westling

Ewa Westling har burit på en önskan.Grannarna i Ockelbo fick ta ställning.
Slå på ljud

Ewa Westling och Olle Westling. Föräldrar till en prins, men själva långt borta från det kungliga livet.

Ockelbo är ingen metropol, milt uttryckt. Beläget i Gävleborgs län, ungefär tre mil norr om Sandviken, kan man ståta med blygsamma 2700 invånare.

Det är där Olle och Ewa Westling bor, i en faluröd villa på Smältvägen. Båda är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun – hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle.

Ewa Westling vädjade – här är grannarnas beslut

ewa westling

Och de är också omtyckta av sina grannar. Det kan vi nu presentera bevis på.

Svensk Damtidning har nämligen varit i kontakt med kommunstyrelseförvaltningen i Ockelbo. Via offentliga handlingar har vi kunnat läsa oss till att Olle och Ewa ansökte om lov att få bygga om sitt garage 2001.

Deras carport byggdes ut med 5,6 kvadratmeter och blev en större garagebyggnad. För att detta skulle kunna genomföras krävdes godkännande från grannarna på Smältvägen. Och det fick paret Westling, kan man läsa i dokumenten.

Grannarna gav grönt ljus – och bygget blev av! I efterhand får man säga att ett större garage har kommit väl till pass, nu när prins Daniel och kronprinsessan Victoria kommer på besök i sin bil.

 

LÄS OCKSÅ: Ewa Westlings bakslag med Victoria – efter tiden isär

“De är väldigt måna om sitt privatliv”

Att paret Westling är populära i grannskapet är ingen skräll. Allt tyder på att Olle och Ewa är sympatiska, jordnära personer.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

– Olle och Ewa får inga titlar eller funktioner så därför kommer de inte behöva göra några officiella framträdanden eller så. Vi kommer att se dem på bröllopet och blir det barnbarn kommer de förstås på dop och barnkalas, men sen går de nog tillbaka till sitt ”vanliga” liv i skymundan, långt bort från pressen.

LÄS OCKSÅ: Splittringen mellan Silvia och Ewa Westling