Ödesbeskedet till Victoria och Daniel

Hela Victorias sommar hänger på en skör tråd. Och det är orden från Anders Tegnell som avgör. Men ingen vet om ödesbeskedet om sommarplanerna kommer i dag.

Kommer kronprinsessan Victoria att kunna vara med och fira sin födelsedag på Öland? Det är den stora frågan, och ett ödesbesked som kungafamiljen otåligt inväntar.

Anders Tegnell och kronprinsessan Victoria.

Arrangörerna sitter också som på nålar och hoppas på ett besked redan i dag:

– Folkhälsomyndigheten har ju flaggat för att det ska komma den 3 juni, säger projektansvarige Stephan Rimér till Svensk Dam.

– Och så fort vi får det så kommer vi att kunna berätta mer. Det är så oerhört mycket som avgörs av Folkhälsomyndighetens direktiv.

– Att det inte kommer att kunna bli någon publik, det förhåller vi oss till redan nu, men Folkhälsomyndighetens besked avgör om kungafamiljen kommer att kunna närvara – och var vi kommer att kunna vara.

– Vi har gjort så många alternativa planer nu under våren, så nu väntar vi på beskedet innan vi går vidare.

Stephan Rimér hoppas dock att Victoriagolfen och Victorialoppet ska kunna genomföras i någon form, vid sidan av Victoriakonserten.

– Men det blir ju inte som tidigare år, det blir det inte.

Victoriakonserten kommer att sändas i Tv, men den inställda folkfesten är ett hårt slag mot Öland och Borgholm.

Och Victoriastipendiet, hur tänker ni kring det?

– Vi räknar med att kunna utse årets Victoriatstipendiat nu under början av juni.

Nu hänger allt på beskedet från Anders Tegnell. Men frågan är om det verkligen kommer i dag:

– Johan Carlsson har ju sagt 3 juni, men jag kan inte lova något. Vi arbetar febrilt med detta, så det enda jag kan säga just nu är att det kommer i dagarna, säger Henrik Josephson på Folkhälsomyndighetens pressavdelning.

Victoriakonserten med insamlingen till Victoriafonden genomförs utan betalande publik. Den sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00.

Foto: TT.