Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ofattbara beskedet till Silvia – efter vädjan i direktsändning

09 okt, 2023, 09:00 

Silvias ofattbara glädje – nu är det ett faktum!

Annons

Drottning Silvia avrundar ett kungligt superår med att fira 80 år den 23 december. Det kommer leda till en storslagen fest och kungafamiljen har så klart något speciellt i kikaren.

Ewa och Olle Westlings privata liv i Ockelbo – beslutet för Victoria & DanielBrand logo
Ewa och Olle Westlings privata liv i Ockelbo – beslutet för Victoria & Daniel

I lördags närvarade hon på tv-galan Tillsammans för Världens Barn, en insamlingsgala på Radiohjälpens initiativ – och då kom det dessutom fram vad hon önskar sig allra mest.

– Min största önskan är naturligtvis, det skulle vara den finaste födelsedagspresenten, om vi kunde samla in pengar till dessa barn i Ukraina, sa Silvia i sändningen.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia vet vad hon önskar sig allra mest i födelsedagspresent.

”Tacksamma för drottningens engagemang”

Ja, för inför sin födelsedag har Silvia startat en insamling till förmån för Ukrainas barn genom kampanjen Världens Barn. Pengarna kommer att gå till barn som lider av psykisk ohälsa till följd av den pågående invasionen.

– Vi är tacksamma för drottningens stora engagemang för Ukrainas barn som lider enormt mycket. Att ge en födelsedagsgåva som lindrar barns lidande är den finaste gåvan, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen till TT.

Annons

Drottning Silvias succé

Och succén blev omedelbar. Redan under lördagskvällen lyckades insamlingen för Världens barn samla in 77 697 116 kronor. Det är en otroligt bra start på insamlingen som sträcker sig till årsskiftet.

– Med detta fantastiska resultat kan Världens Barn göra skillnad för så många barn som befinner sig i nöd i världen”, säger Kristina Henschen.

Detta är så klart ett väldigt glädjande besked för Silvia. Det var ju dessutom bara några veckor sedan hon besökte Polen för att uppmärksamma de ukrainska barnen.

– Vi hade gärna besökt er i Ukraina. Men för tillfället är det inte möjligt så vi är glada att vi kan träffas här, sa drottningen då.

Drottning Silvia
Drottning Silvia har nåtts av ett sant glädjebesked!

Foto: TT

Annons