Ögonblicket allt gick snett – för Meghan och Harry

Att det inte varit frid och fröjd attsedan Harry och Meghan sa ja till varandra för två år sedan står klart – och nu avslöjas ett ögonblick som kan ha varit avgörande.
Slå på ljud

Innan bröllopet mellan Meghan och Harry fanns det många som hoppades innerligt på att det skulle gå smärtfritt och att Meghan skulle bli en självklar del av kungafamiljen. Så blev inte riktigt fallet, och efter rapporter om konflikter alltsedan bröllopet lämnade paret som bekant sina uppdrag för det brittiska kungahuset och är numera bosatta i USA.

Nu kommer uppgifter om att sprickan ska ha uppstått bara dagar efter Meghan och Harrys bröllop.

Kungliga experten: ”Hoppades att det inte var sant”

Lady Colin Campbell var god vän med prinsessan Diana och lär ha bra kontakter med det brittiska kungahuset. Hon har också skrivit flera böcker om den brittiska kungafamiljen. I en ny bok som kommer ut i sommar går hon in mer detaljerat på Harry och Meghans relation, och i ett uttalande till The Daily Star berättar hon om det tillfälle allt började gå snett.

– Jag visste vilket enormt hopp kungafamiljen hade satt till Meghan och hennes framgång. Praktiskt taget alla jag känner, inklusive mina kungliga vänner och andra ur aristokratin ville att Meghan skulle bli en succé. Men det blev snart uppenbart att resan inte kulle bli så smidig som alla hade hoppats, säger hon till tidningen.

Tiden efter bröllopet mellan Meghan och Harry blev inte som de hoppats.

Tiden efter bröllopet mellan Meghan och Harry blev inte som de hoppats.

Fyra dagar efter bröllopet samlades kungafamiljen med gäster återigen för ett firande, den här gången var det prins Charles som skulle uppvaktas för sin 70-årsdag. Där ska Meghan ha gjort något som förvånade en av de andra festdeltagarna. Själv fick hon reda på det dagen efter festen.

– Vi var alla helt tagna på sängen och förundrade, vi tänkte att det inte bådade gott. Det var inte alls ett bra förebud, vi hoppades alla att informationen var felaktig men det var den såklart inte.

Exakt vad det är Meghan har gjort är lady Colin Campbell än så länge fåordig om, men hon skriver om det i sin kommande bok. Colin Campbell har tidigare varit kritisk till Meghan, men enligt henne ledde Meghans agerande till att relation med kungafamiljen försämrades. Huruvida det ögonblicket som åsyftas kan ha påverkat relationerna inom kungahuset återstår att se, men klart är att det inte gått riktigt som de hoppats.

Foto: TT