Ögonblicksbilder från Stockholm just nu

bröllopsdag-folkliv

Stämningen ligger tät i luften i Stockholm denna dag. Skeppsbron i Stockholm är ett av de områden där det just nu sprudlar av liv och rörelse.

Ikea bjuder bröllopsfirare på gratisbuffé.

Ikea bjuder bröllopsfirare på gratisbuffé.

Skeppsbron stängdes av tidigt idag, från Slussen, via Strömbron ända fram till Kungsträdgården. Inte en bil! Ljuvligt trafikfritt, vilket inte har upplevts sedan högertrafikomläggningen! Varför inte göra om allt till gågata, så kan vi behålla Slussen som den är också! För gott om människor som går och cyklar där är det, åtminstone idag.

Gratisbuffé

På samma ställe passar Ikea på att bjuda bröllopsfirarna på gratis lunch. Många tusen portioner delades ut med bland annat köttbullar, gravlaxsallad, crepes och ostpaj.

Smäcker skönhet

Norska kungafamiljens lustjakt, kungaskeppet ”Norge”, ligger fast ankrad vid Skeppsbrokajen. Hon är en strålande vacker smäcker skönhet som vaktas av en glad kvinnlig matros.

En röjdykare undersöker vattnet kring skepet "Norge".

Röjdykare

I vattnet nedanför båten undersöker röjdykare så inga sabotörer försöker förstöra denna glädjens dag. Två italienska damer sågs äta lunch med vacker utsikt mot Norges akter. Många båtkännare aahade och oohade sig över ”Norge” och faktiskt än mer över den linjesköna klassiska livbåten.

Text och foto: Eva Åström

Många förväntansfulla är på plats i Gamla Stan.

Många förväntansfulla är på plats i Gamla Stan.