Här dyker Mette-Marit plötsligt upp: "Såg så otroligt förälskad ut"

Kronprinsessan Mette-Marit syns ute i offentligheten efter en längre frånvaro.Och alla som såg henne noterade en sak.

Mette-Marit rör sig ute bland folk igen. Hon och maken kronprins Haakon och kungaparet Harald och Sonja lät inte coronaviruset stoppa dem när Norge skulle fira 8 maj. I Norge högtidlighåller man sagda datum Frigörelsedagen, dagen då Nazi-Tysklands ockupation av landet officiellt upphörde, 1945.

Här dyker Mette-Marit upp – efter sjukdomen

Mette-Marit – Norges älskade kronprinsessa!

Mette-Marit – Norges älskade kronprinsessa!

Den norska kungafamiljen fanns på plats utanför Akerhus fästning. Det gjorde även Anders Johan Stavseng, kungaexpert och reporter på norska Se og hör.
Svensk Dam bad Anders berätta om dagen.
Mette-Marit och Haakon höll hand under ceremonin.

Mette-Marit och Haakon höll hand under ceremonin.

– Det var skönt att se Mette-Marit tillbaka ute på fältet. Hon var där med kronprins Haakon och kungafamiljen, och det är första gången på länge vi har sett dem i verkligheten. Mette-Marit har inte visat sig offentligt sedan 27 februari, men hon ställde upp tillsammans med kungafamiljen på denna viktiga dag i Norge. Det var få där på grund av coronasituationen, men tillställningen sändes på tv, och norrmännen var så glada över att få se de kungliga igen, säger Anders.

Kronprinsessan Mette-Marit lider som bekant av den kroniska lungsjukdomen lungfibros, vilket innebär att hon tillhör en riskgrupp under coronatider.

“Såg så otroligt förälskade ut”

Men detta märktes inte av vid Akerhus fästning.

– Mette-Marit strålade i sin traditionella Hardanger-dräkt. Eftersom det inte blir något traditionellt 17 maj-firande i Oslo var det säkert fint att få visa upp den nu, säger Anders.

Inte heller finns det några tecken på att karantänen har tärt på Mette-Marits förhållande med Haakon. Tvärtom!

– Mette-Marit och Haakon såg så otroligt förälskade ut. De höll också händer på väg in i limousinen efter att ha sagt farväl till statsminister Erna Solberg, säger Anders.