Oj vad kungligheterna reser!

kronprinsessan Mary
Väldigt vad de är ute och reser - från Argentina till Colombia och Belgien och USA. Våra kungligheter har verkligen börjat året i kappsäck.
Annons

I maj kommer prins Daniel och kronprinsessan Victoria att resa till Vietnam, med besök i både Hanoi och Saigon. Men de är verkligen inte de enda som får packa resväskan, de flesta kungahus har varit ute på olika långresor.

Annons

kronprinsessan mary

Det danska kungahuset har varit mycket ute i världen detta år. Kronprinsessan Mary har varit både i USA och i Afrika, nu senast i Etiopien.

drottning Margrethe kronprins Frederik

Sedan har den danska drottningen Margrethe varit på långresa till Argentina med sin äldste son kronprins Frederik.

Kungaparet Harald och Sonja

Kung Harald och drottning Sonja har rest över från Oslo till Chile för ett officiellt besök, som ni ser fick de ett fint mottagande när de anlände.

Men även kronprins Haakon har varit ute i världen, även han fick ta på sig en resa till Sydamerika, närmare bestämt Colombia där han fick lära sig med om klimatförändringar via UNDP, FN:s utvecklingsprogram.

Kung Philippe och Mathilde

Det belgiska kungaparet Philippe och Mathilde har istället rest iväg mot Asien, närmare bestämt Sydkorea där de togs emot av president Jae-In Moon och hans hustru Kim Junk-Sook.

kung Felipe och drottning Letizia

Just Sydamerika verkar annars vara poppis detta år, även det spanska kungaparet har rest över åt det hållet. Kung Felipe och hans stiliga drottning Letizia har varit på besök i Argentina.

prins Charles och Camilla

Den brittiska kungafamiljen är ofta på resande fot, förutom drottning Elizabeth som numera mest stannar i landet har de flesta medlemmarna rest någonstans i år, eller så är de på väg precis. Prins Charles och Camilla rest över till soliga Karibien där de bland annat stannat några dagar på Kuba. Här ovan ser vi dem när de blandat sig en drink, en mojito, som de sedan glatt drack upp.

Medan prins Andrew har varit i Bahrain som ni ser här ovan. Hans lillebror prins Edward var i närheten, nämligen i Dubai nu i slutet av mars.

Meghan med sin make prins Harry

Tidigare i år kunde vi även se den gravida Meghan åka med sin prins Harry på ett några dagar långt besök i Marocko.

kungaparet i Bryssel tt

Även vår svenska kungafamilj har ju varit ute och rest en hel del i jobbet under 2019. Kungaparet var i Österrike i början på året för att se på VM i nordisk skidsport och sedan besökte kung Carl Gustaf och drottning Silvia till Bryssel i början på mars.

Prins Daniel åkte på egen hand över till Indien i februari medan prins Carl Philip gästade kocktävlingen Bocuse dÓr i den franska matstaden Lyon, prinsessan Sofia åkte över till Sydafrika i februari, ett land även drottning Silvia besökte i början på året.

Foto: TT

Margrethe och Frederik är Danmarks nya kungliga dreamteam!

Följ Svensk Damtidnings direktrapportering från Sydkorea

Hovet kommenterar Sofias kalender – som gapar tom

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar