Okända bilden på Diana väcker reaktioner

prinsessan diana

20 år har gått sedan prinsessan Dianas död. Nu dementerar hennes älskare återigen envisa ryktet.

TT
Nu får vi se en ny, hittills helt okänd bild på Diana, som ingen sett förut.
Slå på ljud

När prinsessan Diana var i livet fanns det nästan ingen person som paparazzifotograferna hellre ville fånga på bild, ibland lyckades de och kunde sälja sina bilder till pressen. Nu är det längesen vi fick se en ny bild på Diana, men henne bror delade nyligen med sig av ett privat foto som inte tidigare visats.

På Twitter delar han en bild på honom och hans syster, till alla följares stora glädje. Bilden visade honom stå med sin betydligt längre äldre syster och hon höll om honom med ena armen. Charles Spencer delade bilden utan någon tillhörande text, så sammanhanget i vilken den togs är oklart.

Inlägget dök upp bara dagar efter att Charles anklagat BBC för att ha förfalskat dokument som ledde till att de fick en intervju med Diana för 25 år sedan. Han tycker inte att bolagets förklaring är tillräcklig och vill at de utfärdar en postum ursäkt till prinsessan.

Nya detaljer om prinsessan Diana

I veckan kom uppgifter om att ännu en serie kan komma att ta upp prinsessans liv inför alla igen. Det är den brittiska tidningen Mirror som berättar om den nya serien, som eventuellt kommer att visas av streamingtjänsten Netflix. De skriver att dokumentären tar upp Dianas mående, och det faktum att hon led av psykisk ohälsa. Enligt Mirror försökte prinsessan ta sitt eget liv hela fyra gånger.

Dokumentären har upprört både prins William och prins Harry. Sönerna vill, enligt uppgifter, inte att såren ska rivas upp igen och det är extra känsligt när en så stor streamingsajt som Netflix funderar på att berätta familjehemligheter, som prinsarna vill ska vara privata. Brittisk medie skriver också att kungahuset har avböjt att delta i dokumentärer, liksom familjen Spencer.