Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines okända krav på bröllopet med Chris – bröt mot traditionen: ”Inte riktigt...”

04 feb, 2024, 16:00 
Prinsessan Madeleine var tydlig med att hon ville ha det på sitt sätt.
Annons

I juni förra året var det tio år sedan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill sa ”ja” och ”yes” till varandra. Bröllopet ägde rum i Slottskyrkan i Stockholm, med cirka 400 gäster på plats, och efter ceremonin fortsatte festen på Drottningholm.

Exklusiva bilder på madeleine och familjen från Florida!Brand logo
Exklusiva bilder på madeleine och familjen från Florida!

Det var en afton fylld av drömklänningar och stiliga kostymer. Madeleine hade valt en noga utprovad spetsklänning, skapad av modekungen Valentino, och inför bröllopet hade hon åkt till Valentinos ateljé i Paris för provningarna.

Annons

– Han hade alla sina små mopshundarna med sig, de satt på klänningen och överallt, och de här stackars italienskorna drog sig i håret när hundarna sprang på klänningen… Så det var en väldigt rolig process! Och klänningen blev bra tycker jag, den blev väldigt fin, har Madeleine berättat.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kysser varandra på bröllopet 2013.Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

Madeleines krav på bröllopet

Det var dessutom en kväll där Madeleine hade varit med och sagt sitt. Inte minst när det kom till den magiska bröllopstårta som serverades och gästerna kunde inte bli annat än överraskade över vad de fick bevittna.

Annons

Madeleine och Chris hade nämligen valt bort en traditonella bröllopstårta och gått på franskt tema. I alla möjliga smaker och färger innehöll tårtan hela 700 makroner och hade en längd på cirka 1,5 meter.

– Det är inte riktigt en vanlig bröllopstårta. Det var ett förslag från prinsessan Madeleine att hon ville ha macaron i stället, sa en av de ansvariga kockarna till Aftonbladet.

Lyxiga bröllopsmenyn

Vid ett kungligt bröllop är det så klart en hel del som måste klaffa och styras upp. Den meny som serveras kräver ett helt stall av kockar och under Madeleines och Chris bröllop jobbade 56 personer med menyn.

Annons

Middagen bestod bland annat av kalixröjrom, kavring, senapssill, västerbottenpaj, laxöring med sparris, kalvfilé och en efterrätt bestående av pavloa med glass, choklad och smultron.

– Tanken var ju att vi skulle hitta en meny som var i säsong och framför allt som kanske inte påminner om den som gjorde till kronprinsessan och prins Daniel. Sedan var det ju självklart de själv som valde.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine strålade på bröllopet 2013.Pernilla Wahlman/Aftonbladet/TT

Foto: TT

Annons