Okända krisen i kungafamiljen: "Mycket obekvämt – har ramlat ner i ett hål"

Prins Joachim har en tuff utmaning framför sig.Man får anta att drottning Margrethe är oroad.

Prins Joachims flytt till Paris var ett sätt för 50-åringen att följa sina drömmar. En chans att satsa på sin stora passion: det militära, och studierna på den ansedda skolan École Militaire. Med sig tog han hustrun Marie och barnen Henrik och Athena.

Men utbildningen är snart avslutad – och då är tanken att Joachim ska hitta en sysselsättning. Enligt danska Se og hör kunde dock hans förutsättningar i jobbjakten ha varit bättre.

Tufft läge för prins Joachim

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Coronakrisen har nämligen ställt till med ett rejält kaos på jobbmarknaden. Se og hör skriver att Joachim letar efter positioner på internationella organisationer som FN eller UNESCO, som troligen räknar med att ha sina tomma poster fyllda till hösten.

– Joachim reser tillbaka till Paris inte bara för att komma tillbaka till skolan, men lika mycket för att sätta fart på sitt sökande efter en karriär. För 1 augusti blir en deadline. Annars kommer han hänga och dingla en lång tid, säger kungaexperten Søren Jakobsen.

“Mycket obekvämt”

Søren får medhåll från en annan kungaexpert, Sebastian Olden Jørgensen.

– Det är mycket obekvämt för honom. Det hade säkert varit i den här avgörande perioden som samtalen skulle genomföras, säger Sebastian.

Søren beskriver det som att Joachim ramlat ner i ett “coronahål”. Men det finns fortfarande hopp för drottning Margrethes son.

– Han har gjort sin examensuppsats som skulle vara färdig i juni. Det gör ju att han kan sätta i gång innan den franska semestern börjar. Han har ett litet fönster nu. Det kan vara hans räddning, säger Søren.