Okända sanningen om drottning Camillas barn – livet innan kung Charles

11 sep, 2022, 12:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Drottning Camilla har två barn från tidigare äktenskapet, men vilka är de?

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Drottning Elizabeths död var väntad, men kom ändå som en chock. De flesta trodde inte att hon skulle gå bort så pass hastigt som hon gjorde, trots att hon var 96-år fyllda.

Bara dagarna innan var hon pigg nog att ha både middagsbjudning och möte med landets nya premiärminister Lizz Truss. Men på torsdagen den 8 september skedde det som lämnat en hel värld i sorg.

Nu har kung Charles tagit över tronen och därmed har hans hustru Camilla blivit drottninggemål – en minst sagt plötslig vändning för den tidigare hertiginnan av Cornwall.

Drottning Camillas förflutna

Charles har ju trots allt levt som prins och tronföljare till sin mamma i hela sitt liv. Men Camilla däremot, hade ett helt annat liv innan hon gifte sig med Charles 2005.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Camilla är inte bara styvmamma till prins William och prins Harry, hon har även två egna barn från ett tidigare äktenskap.

Mellan 1973 och 1995 var Camilla gift med Andrew Parker Bowles och fick då sonen Tom och dottern Laura. Men det är inte många som vet vilka de verkligen är.

"Vi är vanliga människor", har Tom själv uttryckt det i en intervju.

De har ju inga kungliga titlar – men är inte helt okända för det.

Camilla med hennes två barn, Tom och Laura.

Camillas son Tom barker Bowls okända framgångar

Camilla och Andrew välkomnande sin förstfödde Tom Barker Bowles till världen 1974, och Charles blev då hans gudfar. Ja, Camilla och Charles var ju faktiskt vänner långt innan de romantiska känslorna uppstod.

I dag är Tom 47 år, pappa till Freddy och Lola, och en etablerad matskribent.

Annons

"Jag var rätt dålig på det mesta. Jag var stojig och festade lite väl hårt, så när jag var yngre fick jag sparken hela tiden. Men jag älskade att äta och visste ungefär hur hur man satte ihop en mening, så jag tänkte att jag kunde börja skriva om mat", berättade han i en intervju med The Daily Telegraph 2017.

Det visade sig vara ett klokt drag. Tom har lyckats stort inom sin karriär – han har skrivit flertalet böcker och för dem vunnit flertalet priser.

Dottern Lauras Lopes förmögenheter med maken

Laura föddes fyra år efter Tom, 1978 och är gift med den före detta modellen Harry Lopes sedan 2006. De har tre barn ihop, dottern Eliza och tvillingarna Gus och Louis.

Harry kommer från en förmögen adelsfamilj, makarna umgås därför inom kretsarna av Englands högsta societet. Ja, och sen är ju Laura trots allt dotter till en numera drottning.

Och som pricken över i:et äger Harrys familj bland annat två av Englands mest otroliga anrika hem – Gnaton Hall och Skelpick Estate – vilka Laura och Harry en dag kommer ärva, rapporterar Hello!

Foto: TT

Annons