Oklara beskedet om Victoria – ingen vet om hon dyker upp!

kronprinsessan victoria ensam

Kronprinsessan Victoria väntas vara på plats när Victoriadagen drar igång.Men i dagsläget vet ingen om hon kommer att dyka upp.

I går fick vi ett nytt besked om Victoriadagen 2020. Festligheterna kommer inte att kunna genomföras som planerat under rådande omständigheter. I stället planerar arrangören ett nytt, corona-anpassat upplägg.

“Med anledning av rådande läge i Sverige och världen kommer Victoriakonserten den 14 juli genomföras utan betalande publik. Den sedan många år tv-sända hyllningskonserten till kronprinsessan på hennes födelsedag har i över 40 år varit en stor folkfest på Öland men kommer i år tyvärr behöva genomföras med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Victoriakonserten kommer den här gången helt anpassas för tv-publiken och sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00”, skrev arrangören i pressmeddelandet.

Victoriadagen 2020 – dyker Victoria upp?

kronprinsessan victoria ensam

Dyker Victoria upp på Victoriadagen?

Planen är alltså att “ett fåtal inbjudna gäster” kommer att få möjlighet att följa konserten på plats. Stephan Rimér är huvudansvarig för evenemanget:

– Vi tänker huvudsakligen på kronprinsessfamiljen. Vi tror inte att det kommer att ges utrymme för så många fler, säger Stephan.

– Vi har inte så många detaljer i nuläget. Vi avvaktar för att se vad Folkhälsomyndigheten säger. Det är ju sagt att de ska komma med ny information 3 juni om vilka restriktioner som gäller för sommaren.

Finns det någon reservplan – att kronprinsessan är med på videolänk till exempel? 

– Vi har inte ens funderat i de där banorna än. Vi avvaktar. Pressmeddelandet igår skickade vi mest ut av respekt för alla som köpt biljetter, så att de skulle kunna få pengarna tillbaka.

Besked från hovet

När Svensk Dam var i kontakt med hovet igår lät det som att kronprinsessan Victoria och hennes familjen troligtvis inte kommer att kunna ta sig till Öland.

Enligt regeringens nya reseriktlinjer får svenskarna endast röra sig en till två timmar från sin hemort per bil.

– Just nu avråder Folkhälsomyndigheten från längre resor i Sverige, men ändras den rekommendationen finns det möjlighet för Kungafamiljen att tillbringa sommaren på Öland i samband med Victoriadagarna, sa Margareta Thorgren, informationschef på hovet.