Ölänningarna rasar efter nya beslutet på Victoriadagen: ”Patetiskt”

Borgholm och kronprinsessan Victoria inför Victoriadagen 2022

Ölänningarna är inte nöjda med ändringarna inför kronprinsessan Victorias firande!

Så blir Victoriadagen 2022!
1:21

Efter reklamen: Så blir Victoriadagen 2022!

(1:21)

Slå på ljud

Förberedelserna inför firandet av kronprinsessan Victoria är i full gång. Den 14 juli fyller hon 45 år och för första gången på två år får kungafamiljen möjlighet att fira med en större publik.

Födelsedagen firas traditionsenligt på Öland, men den stora skillnaden i år är kronprinsessan med familj kommer åka en häst- och vagn-kortege genom Borgholm.

Kortegen kommer börja vid Sollidens slott och åka hela vägen upp till Borgholms slottsruin, där hyllningskonserten för Victoria väntar.

Tvingas stänga av gator i Borgholm

Det innebär att vissa delar av Borgholm kommer stängas av. Redan på tisdagen påverkas gatorna där kortegen ska rulla, enligt Ölandsbladet.

Mellan 12 och 14 juli förbjuds fordonstrafik på Norra Långgatan och Köpmangatan klockan 08 till 18.

Förbudet gäller även parkering eller uppställning av bilar på och längs med gatorna. Parkerade bilar måste flyttas från Norra Långgatan och Köpmangatan. Om bilar inte flyttas kan de korttidsflyttas av Borgholms kommun”, skriver kommunen till Ölandsbladet.

Victoriadagen: Tre snackisar från tidigare år!

Rasar efter nya beslutet inför Victoriadagen

Kommunens beslut har väckt ilska bland ölänningarna. På Ölandsbladet Facebook är det många som visar sitt missnöje i kommentarsfältet och tycker att det är ”patetiskt”.

”Behöver ekipaget så bred väg?” skriver en person.

”Patetiskt att det ska vara sånt mjäk med kungligheter.Dom får väl röra sig genom trafiken som alla andra.Vill dom åka häst och vagn så får dom såklart göra det, men det finns absolut ingen anledning att ställa till det på detta viset”, skriver en annan”.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria fyller 45 år den 14 juli.

Mikael Fritzon/TT

Foto: TT