Olle Westling höll ett tal i lördags: Viktigt vi minns vår historia

Prins Daniels pappa Olle Westling syns allt oftare i rampljuset vid officiella sammanhang. I lördags höll han jubileumstal i Bredsjö utanför Hällefors.

Det var Finnstigens friluftsmuseum som firade 30 år och kronprinsessan Victorias svärfar ville gärna uppmärksamma den stora dagen. Olle Westling har finskt påbrå – förfäderna kom till trakterna kring Falun i slutet av 1600-talet och därför hyser han ett genuint intresse för de gamla finnbygderna.

Iklädd randig tröja, chinos och bekväma promenadskor pratade Olle bland annat om hur viktigt det är att vi minns vår historia för att vi ska känna oss säkrare på vägen till framtiden. Dessutom avslöjade Olle att han kommer att berätta om de finska rötterna för barnbarnet prinsessan Estelle när hon blir större.

– Jag kommer att berätta om det för alla mina barnbarn, sa han stolt.

Kanske betyder Daniels pappas nya intresse för att stå i rampljuset att han i framtiden får avlasta kungen i hans arbete. Olle Westling kanske också får klippa band och hålla invigningstal. Hans blod är inte blått, men som farfar till Sveriges lilla tronarvinge Estelle kan han också sprida kunglig glans över tillställningar.

Läs även – prinsens pappa på Kungliga Modebloggen››

Av Helena Lindstam

Foto: Stella Pictures – bilderna i artikeln är tagna vid tidigare tillfällen

Läs även:

Kungafamiljen satsar på sport i sommar››

Augusti hektisk månad för kronprinsessparet››

Prins Daniel jobbade på bröllopsdagen››