Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Olle Westling höll ett tal i lördags: Viktigt vi minns vår historia

02 jul, 2012, 11:02 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Daniels pappa Olle Westling syns allt oftare i rampljuset vid officiella sammanhang. I lördags höll han jubileumstal i Bredsjö utanför Hällefors.

Det var Finnstigens friluftsmuseum som firade 30 år och kronprinsessan Victorias svärfar ville gärna uppmärksamma den stora dagen. Olle Westling har finskt påbrå – förfäderna kom till trakterna kring Falun i slutet av 1600-talet och därför hyser han ett genuint intresse för de gamla finnbygderna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Iklädd randig tröja, chinos och bekväma promenadskor pratade Olle bland annat om hur viktigt det är att vi minns vår historia för att vi ska känna oss säkrare på vägen till framtiden. Dessutom avslöjade Olle att han kommer att berätta om de finska rötterna för barnbarnet prinsessan Estelle när hon blir större.

Annons

– Jag kommer att berätta om det för alla mina barnbarn, sa han stolt.

Kanske betyder Daniels pappas nya intresse för att stå i rampljuset att han i framtiden får avlasta kungen i hans arbete. Olle Westling kanske också får klippa band och hålla invigningstal. Hans blod är inte blått, men som farfar till Sveriges lilla tronarvinge Estelle kan han också sprida kunglig glans över tillställningar.

Av Helena Lindstam

Foto: Stella Pictures – bilderna i artikeln är tagna vid tidigare tillfällen

Läs även:

 

 

Annons