Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Olle Westlings oväntade beslut i Ockelbo – kostar hundratusentals kronor

24 sep, 2023, 06:00 
Louise Wibergh Lenti
Olle och Ewa Westling

I de lugnaste vatten döljs en oväntat fartfylld passion för Olle Westling!

Annons
Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheterBrand logo
Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheter

Ewa och Olle Westling är Ockelboparet som till mångt och mycket håller sig privata. De njuter av pensionen och gör inte mycket ljud ifrån sig. Därför var det många som hajade till när de plötsligt bytte ut det faluröda huset till de guldbeklädda salarna och dök upp vid Drottningholm förra veckan.

Anledningen var såklart firandet av kungen 50 år på tronen dit alla svärföräldrar till kungabarnen var inbjudna. Tillsammans med prinsessan Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist kunde vi se paret Westling stråla i sin vackra aftonklädsel på väg in till Drottningholms slottsteater.

Marie och Erik Hellqvist och Ewa och Olle Westling
Fina svärisarna Marie och Erik Hellqvist tillsammans med Ewa och Olle Westling samlade för att fira kungen.

Är ingen talare, men-

Även om Olle Westling gärna håller en låg profil hindrar det honom inte från att leverera när det verkligen gäller. På Victoria och Daniels bröllop i juni 2010 förvånade han många med ett kärleksfullt och träffsäkert tal mitt framför alla kungligheter, presidenter och politiker.

Annons

– Kära brudpar. Det är underbart att se er båda i dag. Victoria och Daniel, stråla av lycka. På er stora dag. Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att få vara här – tillsammans med er. Men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter när ni nu blivit man och hustru, sa han.

Detta var däremot inte första gången Olle höll ett tal framför kungen och drottningen. Vid ett tillfälle på 1980-talet befann sig kungaparet på Eriksgata i Ockelbo. Som vanligt väntas socialchefen i kommunen hålla ett tal vid ankomsten och det var ingen mindre än just Olle Westling. Tänk om han vetat då att han välkomnade sin sons framtida svärföräldrar!

I de lugnaste vatten...

Trots sitt till synes lugna yttre har Olle Westling en riktigt fartfylld passion. Han samlar nämligen på veteranmotorcyklar! Han äger hela sex stycken som han gladeligen tar på en åktur så fort han får chansen.

Annons

I garaget hemma finns det en Suzuki DL 650 från 2009, en Beta EVO från 2011, en Husqvarna Silverpil från 1960, en Monark-Jawa från 1963, en Suzuki DR 500 SX från 1981 och en rysk Dnepr från 1983.

Vid Olle Westlings pension 2008 berättade han för Svensk Damtidning att han då äntligen skulle få mer tid över för att njuta av livet på vägarna:

– Som gammal motocrossåkare blir det väl en del MC-åkande också och jag får ju mera tid till att meka och lufta mina veteranmotorcyklar, sa Olle Westling.

Olle Westling motorcykel
Här luftar Olle Westling sin Monark-Java på Valborundan tillsamamns med 150 andra veteranhojar i maj 2014.

Så mycket kostar den fartfyllda passionen

Men att samla på veteranhojar är inte gratis. Priset på hojarna varierar såklart på vilket skick de är i, men förra året såldes en likadan Husqvarna Silverpil från 1960 som Olle har för 53 000 kronor.

Annons

En av Olles personliga favoriter i hans samling är den blå Suzuki DL 650 från 2009. Han äger även en Suzuki i en grå modell från 1981 och märket verkar ligga honom lite extra varmt om hjärtat.

Motorcykel. Blå Suzuki DL 650 från 2009
Så här ser den blå Suzukin ut från 2009, en av Olle Westlings favoriter att lufta ute på vägarna.

Enligt Anders Holmberg på Stockholms MC-varuhus kan den blå Suzukin vara värd cirka 38 000 kronor i utropspris hos en MC-handlare.

Vi kan lätt konstatera att den gedigna samlingen i Olle Westlings garage är värd flera hundra tusen kronor.

Ta det försiktigt ute på vägarna och fortsätt njuta av samlingen Olle!

Foto: TT

Annons