Olle Westlings resa med kungen – därför fick inte Daniel följa med!

Olle Westling och kungen åkte på en utflykt tillsammans.Men prins Daniel var inte med.
Slå på ljud

Olle Westling och kung Carl Gustaf har verkligen funnit varandra. Varenda gång vi bjuds på nya bilder på dem tillsammans, så är det idel leenden och skratt som gäller.

Olle Westling och kungen har funnit varandra.

Olle Westling och kungen har funnit varandra.

Det verkar helt enkelt röra sig om en genuin vänskap mellan de två äldre herrarna. Men få vet om att grunden för den vänskapen lades under en utflykt 2010, samma år som Olles son prins Daniel gifte sig med kungens dotter, kronprinsessan Victoria.

Olle Westling på resa med kungen

Det var då kungen bjöd in Olle på en älgjakt i skogen Malingbo-Kloten i Bergslagen. Det övriga sällskapet var också namnkunnigt:  kungavännen Anders Lettström, Tysklands försvarsminister Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, hovjägmästaren Otto Ramel, kungens systerson Carl Silfverschiöld och prins Carl Philip.

Svensk Damtidning var på plats för att bevaka jakttrippen och fick då en pratstund med kungen.

– Att få en rekreationsdag och få möjlighet att fundera på både det ena och den andra, under tiden jag sitter där för mig själv på mitt pass, utan telefoner eller någon sekreterare som jagar en. Det är det som är tjusningen med jakt. Att dessutom få tillbringa en sådan här dag tillsammans med goda vänner och få uppleva det vackra landskapet ute i skogen. Det är bara att se sig omkring, så förstår du, sa kungen till Svensk Damtidning.

Kungen bjöd Olle på middag på Färna herrgård utanför Surahammar kvällen före jakten.

– Jag hoppas att han tycker det är trevligt, sa kungen om Olle.

 

LÄS OCKSÅ: Daniels stora oro för mamma Ewa – efter hemska nyheten

Prins Daniel var inte med

Däremot skymtade ingen prins Daniel. Han var då, 2010, ännu en för oerfaren jägare för att få följa med kungen.

– Han har så nyligen tagit sin jägarexamen, svarar kungen. Det är en lång resa innan man blir en skicklig jägare. Man går inte direkt ut och skjuter en älg. Men han får säkert en möjlighet så småningom. Det ligger ju många år framför honom, sa kungen.

– Jag bjuder inte in sådana som inte har stora erfarenheter.