Olle Westlings speciella minne med kronprinsessan Victoria

olle westlings ord till kronprinsessan Victoria
Paret Westling har inte avslöjat mycket om Victorias och Daniels relation. Men en gång delade Olle med sig av ett speciellt minne med kronprinsessan!
Annons

Victoria har en speciell relation till Daniels föräldrar. Olle och Ewa Westling är inte bara hennes svärföräldrar utan deras hem i Ockelbo har även varit en slags fristad för kronprinsessan, i nästan 20 år.

Annons

Paret Westling har genom åren varit extremt sparsamma med intervjuer. De deltar ibland i kungliga sammanhang men har bara sagt några få saker om Victoria och Daniel. En gest som både kronprinsessparet själva, och kungaparet, har uppskattat.

Annons

Paret Westling skyr rampljuset

Men när Victoria och Daniel gifte sig, år 2010, tog pappa Olle till orda. Enligt traditionen är brudens far en av dem som håller tal under bröllopsmiddagen och Olles tal blev kärleksfestens stora snackis.

Han beskrev nämligen ett speciellt minne med svärdottern Victoria.

olle westling
Olle Westlings tal till Victoria och Daniel under bröllopet, år 2010.
Annons

Så här inledde Olle Westling sitt tal:

“Kära brudpar. Det är underbart att se er båda i dag. Victoria och Daniel, stråla av lycka. På er stora dag. Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att få vara här – tillsammans med er. Men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter när ni nu blivit man och hustru.”

“Daniel. Du har alltid varit en person som din mor, syster och jag har varit mycket stolta över. Du har alltid gått din egen väg. Och det har du gjort med den äran. Vare sig det har gällt yrkesval, vänner eller fritidsaktiviteter. Visserligen blev du inget hockeyproffs men vi är stolta över dig ändå. Istället har vi fått se dig bygga upp framgångsrika företag som förenar det du brinner för. Människors hälsa och utveckling”

victoria och daniel svt
Kronprinsessparet blev rörda av Olle Westlings ord.

Speciella minnet med Victoria

“Vi blev väldigt glada den dagen då Daniel berättade att han hade träffat en flicka, som han ville ta med sig hem och presentera för oss i familjen. Att det var just Den flickan det hade vi inte räknat med. Men efter att ha träffat dig kära Victoria och upplevt den värme som du utstrålar och den öppenhet som du visat alla i vår familj. Ja, inte bara vår familj. Jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, där Victoria hälsade på alla människor som vi mötte. Och det gjorde hon med underbar utstrålning och värme. Då förstod vi varför våran Daniel hade väntat. Han hade väntat och valt med stor omsorg. Han hade åter gått sin egen väg.”

Annons
kronprinsessan victoria olle westling
Kronprinsessan Victoria och Olle Westling har en speciell relation.

“Samspelet mellan er är exceptionellt. Ingen som möter er kan undgå att märke den starka kärlek och innerliga respekt, som ni har för varandra. Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen”

Foto: TT, SVT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Olle Westlings speciella minne med kronprinsessan Victoria”

 1. PernillaA skriver: 21 april, 2020

  Det var ett mycket fint tal som Olle Westling höll


  1. Cecilia skriver: 22 april, 2020

   Ja, det var intelligent och kärleksfullt, allvarligt och roligt.


 2. Mimmi skriver: 21 april, 2020

  Undrar om kungaparet kände lika stor lycka över den nya svärsonen som svärsonens föräldrar kände över den nyblivna svärdottern. Man kan ju hoppas det.


  1. Kajsa Nilsson skriver: 22 april, 2020

   Mimi! Någon större lycka kände nog inte kungaparet och ännu mindre när sonen drev igenom sitt bröllop!


 3. Linus skriver: 21 april, 2020

  Har inte ännu vant mig vid att detta är vårt kungahus eller rättare sagt delar av det.


 4. A.M.Engvall skriver: 22 april, 2020

  Fina ord från Olle Westling om Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.
  Vem har kunnat undgå deras utstrålning?
  Vänligen
  A.M.E.


 5. Marie skriver: 22 april, 2020

  Olle var INTE brudens far på det angivna bröllopet.


 6. Minna Millerå skriver: 22 april, 2020

  Olle Westlings tal var mycket bättre än kungens


 7. charlotte skriver: 22 april, 2020

  Kungens ros till drottning Silvia var det eleganta på den middagen! Paret Westling verkar sympatiska.


  1. Anna skriver: 22 april, 2020

   Snarare ett omen, för några få månader senare kom boken “Den motvillige monarken” och “vända blad”-älgjakten. Jag glömmer aldrig hur modig jag tyckte att drottning Silvia var på Nobelfesten det året. Efter alla intensiva skriverier om makens utsvävningar satt hon där lika oklanderlig som vanligt och lät inte ana någonting. Ändå måste det ha känts hemskt. Hur som helst förtog avslöjanden i boken i mina ögon symboliken i kungens ros.


 8. Fundering skriver: 22 april, 2020

  Kungabarnen har fostrats till att ta in vem som helst i familjen. Alla tre har valt partners ute i vimlet och två av dem är dessutom lågutbildade. Ingen av de ingifta har väl bidragit med någon egen förmögenhet. De enkla svärföräldrarna kan såklart glädjas åt barnens nya status och rikedomar. Att en blivande regent inte hade större krav på sig känns väldigt märkligt. Europas kungahus är nog på väg att försvinna, vi får se.


  1. Ingrid skriver: 22 april, 2020

   Sveriges kungahus står väl i en klass för sig.
   Men relationerna mellan dem talar sitt tydliga språk.


  2. Måntand skriver: 25 april, 2020

   Och det är ju fantastisk att de själva har fått välja en man/hustru, av kärlek.


 9. PernillaA skriver: 22 april, 2020

  Bortsett från Luxemburg och Belgien har väl alla europäiska kungabarn valt partner från folket, både hög och lågutbildade och sen pimpas deras cv när de blir kungliga.
  Det är i princip vettigt att barn får gifta sig med den de älskar; norksa kungen och svenska kungen tog också kvinnor ur folket inget fel i det om de är lyckliga tillsammans


 10. Daga skriver: 22 april, 2020

  Fundering Allt handlar inte om akademiska poäng och rika förfäder. Är du lite insatt i vår historia vet du att många av ingifta i kungaätterna hade varken utbildning eller förmögenhet.De ägde endast familjens fina familj arv och namn.Det viktigaste för dem var att föra ätterna vidare genom avel och stora barnkullar.Tyvärr var många av kvinnorna och männen dåligt förberedda för uppgiften både psykiskt eller fysiskt.Egna känslor eller kärlek och minst av allt romantik eller erotik var det aldrig tal om.Jag är glad att ungdomarna i de moderna kungshusen fått välja den partner de vill dela hela poängen med när det gäller bilda familj och att ha lust till varandra.


 11. Jeanette skriver: 22 april, 2020

  Om kungen och hans systrar fick välja partners, så nog ska få barnen välja själv sin partner utan protester.


 12. Angelika skriver: 23 april, 2020

  Kungafamiljen är väl inte heller högutbildade. Kungen själv tog inte studenten, han fick den. På den tiden fick man inte ta studenten med underkända betyg, tom ett C i matte


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar