Olle Westlings speciella minne med kronprinsessan Victoria

olle westlings ord till kronprinsessan Victoria

Paret Westling har inte avslöjat mycket om Victorias och Daniels relation. Men en gång delade Olle med sig av ett speciellt minne med kronprinsessan!

Victoria har en speciell relation till Daniels föräldrar. Olle och Ewa Westling är inte bara hennes svärföräldrar utan deras hem i Ockelbo har även varit en slags fristad för kronprinsessan, i nästan 20 år.

Paret Westling har genom åren varit extremt sparsamma med intervjuer. De deltar ibland i kungliga sammanhang men har bara sagt några få saker om Victoria och Daniel. En gest som både kronprinsessparet själva, och kungaparet, har uppskattat.

Paret Westling skyr rampljuset

Men när Victoria och Daniel gifte sig, år 2010, tog pappa Olle till orda. Enligt traditionen är brudens far en av dem som håller tal under bröllopsmiddagen och Olles tal blev kärleksfestens stora snackis.

Han beskrev nämligen ett speciellt minne med svärdottern Victoria.

olle westling

Olle Westlings tal till Victoria och Daniel under bröllopet, år 2010.

Så här inledde Olle Westling sitt tal:

“Kära brudpar. Det är underbart att se er båda i dag. Victoria och Daniel, stråla av lycka. På er stora dag. Det är en stor dag för oss alla som har förmånen att få vara här – tillsammans med er. Men för er är det en av livets absoluta höjdpunkter när ni nu blivit man och hustru.”

“Daniel. Du har alltid varit en person som din mor, syster och jag har varit mycket stolta över. Du har alltid gått din egen väg. Och det har du gjort med den äran. Vare sig det har gällt yrkesval, vänner eller fritidsaktiviteter. Visserligen blev du inget hockeyproffs men vi är stolta över dig ändå. Istället har vi fått se dig bygga upp framgångsrika företag som förenar det du brinner för. Människors hälsa och utveckling”

victoria och daniel svt

Kronprinsessparet blev rörda av Olle Westlings ord.

Speciella minnet med Victoria

“Vi blev väldigt glada den dagen då Daniel berättade att han hade träffat en flicka, som han ville ta med sig hem och presentera för oss i familjen. Att det var just Den flickan det hade vi inte räknat med. Men efter att ha träffat dig kära Victoria och upplevt den värme som du utstrålar och den öppenhet som du visat alla i vår familj. Ja, inte bara vår familj. Jag minns en dag i lingonskogen i Ockelbo, där Victoria hälsade på alla människor som vi mötte. Och det gjorde hon med underbar utstrålning och värme. Då förstod vi varför våran Daniel hade väntat. Han hade väntat och valt med stor omsorg. Han hade åter gått sin egen väg.”

kronprinsessan victoria olle westling

Kronprinsessan Victoria och Olle Westling har en speciell relation.

“Samspelet mellan er är exceptionellt. Ingen som möter er kan undgå att märke den starka kärlek och innerliga respekt, som ni har för varandra. Era känslor smittar utan tvekan av sig på omgivningen”

Foto: TT, SVT