Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Omtalade bilden på kungen har tagits bort – nu har stjärnan inget kvar

25 aug, 2023, 13:00 

Kontroversiella bilden på kungen finns inte längre kvar i lägenheten.

Annons

Kungen brukar främst hyllas och firas av det svenska folket, men det finns även supporters i andra delar av världen – och ibland händer det även att stjärnor av Petter Northugs kaliber uttrycker sin beundran.

Titta in på Drottningholm – så bor kungen och Silvia!Brand logo
Titta in på Drottningholm – så bor kungen och Silvia!

Den forna skidgiganten har länge haft en speciell koppling till kungen. Förra året visade Petter Northug upp sitt hem i centrala Oslo och då blev det tydligt att han även låtit kungen ta plats i lägenheten.

När han äntrade vardagsrummet kunde tittarna skymta en färgstark bild på kungen, gjord av fotografen Bingo Rimér, och det gick inte undgå att den innehöll en del hånfulla inslag.

Kung Carl Gustaf och Petter Northug
Kungen och Petter Northug.

Kontroversiella bilden på kungen

På bilden, som dessutom var photoshoppad, hade kungen klämts in mellan två nakna kvinnor. Även citatet ”Kung Carl Gustaf can you hear me”, som Petter Northug ropade när passerade mållinjen i VM i Holmenkollen 2011, hade ristats in på bilden.

Annons

– Jag har varit lite kaxig i svensk media och det har han också varit så jag ser likheter mellan oss två. Jag hoppas att han blir glad om han en gång får veta om det här och skickar över en liten tanke till mig, sa Petter Northug och berättade mer om det som då var hans hem:

– Lägenheten är egentligen bara ett ställe där jag är mellan jobb, träning och resa. Jag hoppas nu när jag är lite äldre att jag kommer lyckas skapa mig ett hem för det har jag inte lyckats med än.

Petter Northug
Petter Northug framför sin tavla på kungen.

Petter Northug hemlös

Ja, Petter Northug bor i dag inte kvar i lägenheten och bilden på kungen har tagits ned. Han har heller inte lyckats med att skapa sig ett nytt hem och säger så här om sin nuvarande boendesituation:

– Just nu är jag hemlös och bor hos vänner och familj, säger han till Adresseavisen.

Förhoppningsvis behöver Petter Northug inte stå bostadslös speciellt länge till. Han håller på att bygga ett hus på Mosertoppen i Hafjell, enligt Dagbladet, och tanken är att det ska bli hans framtida bostad.

Om bilden på kungen då spikas upp igen återstår att se.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Varken kungen eller drottning Silvia är nog speciellt road av Petter Northugs hånfulla tavla.

Foto: TT, Youtube / Klarna drops by

Annons