Orden avslöjar drottning Sonjas stora sorg

kung harald drottning sonja

TT
Det har varit ett år olikt alla andra, och vissa saker saknar det norska kungaparet extra mycket.
Allt om Norges kungahus!
Slå på ljud

Ingen har gått opåverkad sedan coronaviruset svepte in över världen och lamslog en stor del av samhället, och kungligheterna är inget undantag. Det var självklart det stora temat när kungligheter världen över höll tal på jul- och nyårsafton.

Kung Harald i Norge var inget undantag, och han berättade hur han och drottning Sonja behövt anpassa sig under årets gång.

– Drottningen och jag saknar att krama våra barnbarn lika mycket som alla andra mor- och farföräldrar. Men vi hoppas från botten av våra hjärtan att vi ska få ta igen mycket under det kommande året, säger kung Harald i sitt tal.

kung harald

Kung Harald talade till folket på nyårsafton.

TT

– I januari har vi varit kung oh drottning i 30 år. Genom hela denna tid har det varit att resa runt i Norge och möta människor som givit oss den allra största glädje. Vi har saknat dessa möten innerligt det här året. Men i stället har vi, som alla andra, hållit kontakten med folk på andra sätt, fortsätter Harald.

Kung Harald avslutade i positiv anda

Ja, det har varit mycket som inte varit sig likt det här året. Men kung Harald avslutar ändå talet i en positiv anda.

– Pandemin vi är mitt i nu kommer gå över. Vi har klarat stora prövningar förr. En dag ska vi se tillbaka och fråga varandra, hur i all världen klarade vi detta?

– Då ska vi veta att vi klarade det för att vi tog fram allt det bästa – i det enkla, i samhället, i demokratin. Vi ska veta att vi tog oss igenom det för att vi aldrig gav upp hoppet.