Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Orden om nya bilden avslöjar splittringen mellan prinsessan Marie och Mary

Orden om nya bilden avslöjar splittringen mellan prinsessan Marie och Mary

De båda prinsessorna visar vanligtvis upp en enad front, men här gör de helt annorlunda.
Allt om Danmarks kungahus!
Slå på ljud

Idag är det födelsedagsdags i det danska kungahuset och den här gången är det prinsessan Athena, prins Joachim och prinsessan Maries yngsta dotter, som fyller hela nio år!

Familjen är numera bosatt i Paris där prins Joachim har sitt jobb på det danska konsulatet, så när vi nu bjuds på nya bilder på födelsedagsbarnet är de såklart fotade på Paris gator. Athena håller sig varm i en härligt ljusblå vinterjacka från Patagonia och puderrosa öronmuffar. Hon ser ut att vara på strålande humör, och under dagen har grattishälsningarna från danska folket strömmat in i kommentarsfältet.

Men bildtexten avslöjar ytterligare en detalj som inte syns i bilden. Det är nämligen mamma Marie som har agerat fotograf, till skillnad från när kusinerna Vincent och Josefine fyllde år nyligen, då de blev fotograferade av en hovfotograf.

Det var ett tufft år för hela prinsfamiljen förra året då Joachim drabbades av en stroke under semestern. Lyckligtvis klarade han sig utan men. Efteråt pratade danska Se og Hör med hans bror, kronprins Frederik.

– Alla runt honom var skakade, men han klarade det. Det är väl, säger han till tidningen.

Tackar vetenskapen för snabbt tillfrisknande

Han berättar att Joachim mår så som han gjorde när Frederik var på besök och de la upp en bild från när de satt och åt frukost tillsammans utanför slottet Cayx i Frankrike. Han menar att agerandet vid tiden för stroken var avgörande när det kommer till hur snabb återhämtningen har varit, och att han inte lider av fler och mer bestående men.