Orden om prins Daniel som väcker oro: ”Utsatt”

Orden om prins Daniel som väcker oro: ”Utsatt”

Att gå från helt okänd till kronprinsessans pojkvän blev en chock för Daniel, och han var inte helt bekväm med all fokus som riktades mot honom i början.
7 saker du inte visste om prins Daniel
Slå på ljud

Ibland kan livet förändras över en natt och det var precis det som hände för Daniel Westling när han mötte kronprinsessan Victoria. Från att ha varit hennes personliga tränare blev de båda ett par och hennes ställning gjorde att han omedelbart blev högintressant i allmänhetens ögon. Folk kunde inte få nog av Daniel, den “vanliga killen”, som vunnit deras blivande drottnings hjärta och han var på löpsedlarna oftare än kungen det där första året som Victorias pojkvän.

Det blev till en början ett chockartat uppvaknande för Daniel där i början. För sina vänner hade han berättat att han inte ville åt något av rampljuset och hade en plan som gick ut på att hela tiden stå vid sidan av medan Victoria fick all den kungliga uppmärksamheten. Men så blev det inte. Efter en tid av hemligt dejtande möttes han plötsligt av ett gäng reportrar utanför sin port, alla ville veta mer om den man som kronprinsessan börjat spendera så mycket tid tillsammans med.

– Daniel tyckte att allt var väldigt frustrerande. Han hade tidigare aldrig mött pressen och kände sig den här perioden väldigt jagad och utsatt, sa en vän till Daniel till Aftonbladet kort efteråt.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Daniel och Victoria har varit ett par i nästan 20 år, och vid det här laget kommer uppmärksamheten inte som någon överraskning längre.

Daniel Westling gillade inte att stå i centrum

Det blev en tuff omställning. Prins Daniel som aldrig varit förtjust i uppmärksamhet fick det nu i överflöd.

– Situationen var känslig för Daniel. Det är en kille som inte på något sätt söker uppmärksamhet. Han är precis tvärtom och gillar helt enkelt inte att vara i fokus, berättar en annan av vännerna.

Tryggheten fanns hemma i Ockelbo, där han aldrig behandlades annorlunda trots att alla visste att han dejtade en prinsessa. Och nu, nästan 20 år senare, har han hittat sin plats i hovet, uppmärksamheten till trots.

Foto: TT