Orden om Victoria efter hårda utspelet: ”Vad tänkte du nu?”

victoria

Victoria försvaras efter hårda orden i Göteborgs-Posten.

Slå på ljud

Förra veckan dag fyllde Göteborg 400 år och Sveriges kronprinsessa var ett av dragplåstren vid det officiella kalaset. Det leddes av ur-göteborgaren Tomas von Brömssen och äger rum på Ostindiefararen Götheborg – ett segelfartyg vars stolta gudmor är just Victoria, och på vars däck hon tillbringade en av sina sista kvällar som ogift.

Victoria deltog med ett tal inspelat i Stockholm, på en plats som var särskilt utvald för sin koppling till Göteborg.

– Prins Daniel och jag har så många fina minnen från er stad och vi hade verkligen sett fram emot att besöka er i dag. Men när det nu inte var möjligt, så är jag ändå glad över att få sända den här hälsningen, härifrån Logården vid Kungliga slottet i Stockholm, sa Victoria i talet.

Men talet var inte nog, ansåg Göteborgs-Postens krönikör Johan Wanloo, känd serietecknare och författare, som tyckte att Victoria borde ha trotsat pandemiförsiktigheten och rest västerut.

”Vi är göteborgare. Vi är vana vid att stockholmare skiter i oss. Vi biter ihop och från djupet av vårt besvikna lillebrorskomplex häver vi ur oss ett tyket ”vi skiter la i kungahuset. Vi har vår egen kung. Han heter Glenn.”” skriver han i sin krönika.

Kronprinsessan Victoria försvaras

Men i kommentarsfältet på Göteborgs-Postens hemsida får han direkt mothugg, och Victoria försvaras av läsarna.

”Ärligt talat Johan Wanloo! vad tänkte du på nu? Visst vi firar 400 år som förnärvarande rätt kass stad! Men egentligen skall vi fira vår 400 årsdag om några år! För det mesta som skulle vara klart är det inte, som vanligt i Göteborg. Så varför skulle prinsessan lägga en hel dag på något som firas men skall firas om några år? Ibland blir dumheten rolig, men du lyckas inte ens med det!” skriver en läsare.

”Varför får denne Wanloo skriva i GP? Han har ju ingenting, absolut ingenting, att tillföra.” skriver en annan.

”Jag har läst Wanloos "alster" tre gånger. Det var tre gånger för många och några fler blir det inte.” skriver en tredje.

LÄS MER: Hovets skräck: Så blir tv-serien om kungafamiljen

LÄS MER: Kungen pressades på en kvarts miljon av påstådd älskare

LÄS MER: Kungafamiljens svarta får – Jan Bernadottes otroliga livsöde