Orden som bevisar Silvias speciella relation med Estelle

drottning silvias oväntade ord om prinsessan estelle

Att bli mormor är något alldeles speciellt, och Silvia är förunnad sju underbara barnbarn. Men det är Estelle hon känner igen sig själv mest i.

Drottning Silvia har alltid varit en av de mest älskade medlemmarna av kungafamiljen, och hennes varma och trygga utstrålning är svår att värja sig emot. En av hennes hjärtefrågor har alltid varit barns välbefinnande och utveckling, och det var därför hon bland annat startade stiftelsen Childhood för mer än 20 år sedan nu.

I en intervju med TT/Corren har hon tidigare berättat om sitt engagemang, och vad hennes drivkrafter att skapa positiv förändring kommer ifrån.

– Man lyssnar och drar lärdom och känner vad som är viktigt och frågar sig vad man kan göra. Det är verkligen viktigt att man kan hjälpa utsatta människor, att man kan bidra till utveckling och att man engagerar sig. Att vara så klok som möjligt. Men det visar sig ju i efterhand om det var så klokt det man gjorde, säger drottningen.

Drottning Silvia och prinsessan Estelle på Öland.

Drottning Silvia och prinsessan Estelle på Öland.

Har en speciell relation med Estelle

Till drottningens glädje började sedan barnbarnen trilla in i hennes liv, ett efter ett. Det började med lilla Estelle, och sedan dess har skaran vuxit till sju små prinsar och prinsessor som drottningen kan skämma bort och låta sig charmas av.

När TT frågar vem som är mest lik drottningen blir det ett något snopet svar.

– Ingen av dem! Nästan alla är ju blonda… säger Silvia.

Men det finns en tröst. I prinsessan Estelle kan hon se vissa personlighetsdrag som hon känner igen hos sig själv och sin egna barndom.

– Prinsessan Estelle är kanske lika pysslig som jag var, säger drottningen om sitt äldsta barnbarn.

Drottning Silvias mobil med en bild på prinsessan Estelle.

Silvia har ett mobilskal med en bild på Estelle, det tycker vi är väldigt gulligt!

Bjöd familjen på hemgjord pasta

De brukar bland annat baka tillsammans, och precis innan tiden för intervjun hade hon och Estelle bakat hemmagjord pasta.

– Så bjöd vi familjen till en överraskningsmiddag. Det var väldigt roligt, säger drottningen.

Det är så fin att se att drottningen har en så fin relation till sina barnbarn, och Estelle har verkligen en kunglig förebild att se upp till i sin mormor Silvia!

Foto: TT