Orden som tv-tittarna inte fick höra – stora mystiken!

Kronprinsessan Victoria firade sin födelsedag med en tv-sänd konsert.Men efteråt kunde vi inte låta bli att ställa en fråga: vad sa Victoria DÄR?

Kronprinsessan Victoria firar inte bara sig själv på sin födelsedag. Vår framtida regent blickar även utåt, och ser till att andra får ta del av strålglansen.

Det är därför hon delar ut Victoriastipendiet varje 14 juli – och i går var inget undantag. Armand “Mondo” Duplantis, stavhopparen som begeistrat hela friidrottsvärlden, fick ta emot diplom och en hälsning från Victoria i samband med Victoriakonserten på Borgholms slottsruin.

Kronprinsessan Victoria

Vad sa egentligen Victoria till Armand?

Vad sa egentligen Victoria till Armand?

Men vad sades egentligen i den där hälsningen från regent till pristagare? Pratade Victoria svenska – eller engelska, vilket den USA-fostrade Armand är mer bekväm med?

Det får vi inte veta. Victoria hade nämligen ingen mikrofon när hon delade ut priset, så tv-tittarna snuvades på hennes tal.

Arrangören Stephan Rimér berättar varför.

– Så har det egentligen alltid varit. Det är någonting som hon vill adressera till honom. Kungen är inte heller uppmickad när han delar ut Nobelpriset, säger Stephan Rimér.

“Det är en stor ära”

Men man får utgå från att “Mondo” var rejält tagen vid överlämnandet av stipendiet. Han pratade med SVT före ceremonin om just detta.

– Det är en stor ära. Jag kunde nog inte riktigt föreställa mig själv att vara i en situation som den här. Om du skulle ha frågat mig för några år sedan förväntade jag mig göra väldigt bra ifrån mig, men jag visste inte riktigt hur bra, säger Armand Duplantis till SVT Sport. 

– Och att vara här och ta emot det från Kronprinsessan Victoria är fortfarande svårt att förstå, och jag tror det kommer bli en väldigt speciell kväll.