Orden som väcker stor oro för Silvia – kan ha smittats på hemligt möte

prins carl philip och prinsessan sofia har smittats av coronaviruset

Coronaviruset har nått kungafamiljen. Hovet meddelar att Carl Philip och Sofia är smittade och många är oroliga för drottningen, som också kan blivit exponerad för smittan.
Chockbeskedet: Prinsessan Sofia och prins Carl Philip sjuka i coronaviruset
Slå på ljud

Carl Philip och Sofia har testats positivt för coronaviruset. Hovet publicerade just ett pressmeddelande som berättar att prinsparet har satts i karantän. Dessutom pågår en smittspårning inne på slottet och oron kring drottning Silvia växer.

För några dagar sedan, fredagen den 20 november, träffades hela kungafamiljen på en begravning för Silvias bror, Walther Sommerlath. Någonting som Aftonbladet var först med att berätta om. Trots att de inte ska träffas under fysiska möten så ville de förstås samlas för att ta farväl av sin älskade släkting. Och det är just med tanke på det här mötet – då Carl Philip och Sofia träffade kungaparet, Victoria och Daniel, som en smittspårning är nödvändig.

Carl Philip och Sofia har smittats av coronaviruset

Prinsessan Sofia har även fortsatt med sitt arbete som vårdbiträde på Sophiahemmet. Med andra ord har inte hon haft ett lika digitalt upplägg som Victoria och Daniel, som ju har genomfört sina kungliga uppdrag från Haga slott.

I våras flyttade kungaparet till Stenhammar för att skydda sig mot coronaviruset. Men den här hösten har de flyttat tillbaka till Drottningholm och varit närmare sina familjemedlemmar än tidigare.

Oro för drottning Silvia när smittan har tagits sig in i familjen

Hovet meddelar, vidare i pressmeddelandet, att kungaparets provtas för viruset under torsdagen. Och oron för kungens och Silvias hälsa är stor.

Foto: TT